Відкрити категорії

Ковбаса в кружці




Інгредієнти:
філе куряче — 500 г;
молоко — 400 г;
яйце — 1 шт.;
крохмаль — 2 ст. л. з великою гіркою;
часник — 7-8 зубків;
сіль — 2 ч. л.;
цукор — 0,5 ч. л.

Спеції (мелені):
- перець чорний — 0,3 ч. л.;
- коріандр — 0,3 ч. л.;
- мускатний горіх — 0,3 ч. л.;
- кардамон — 0,3 ч. л.

Приготування ковбаси – інструкція.


Філе нарізати шматочками.

1


Покласти в чашу комбайна і перемолоти, поступово додаючи всі інгредієнти в довільному порядку. Молоко краще вливати частинами, а не відразу. Часник попередньо розчавити або дрібно нарізати, щоб він гарантовано подрібнивсяся.

2


Повинна вийти білосніжна однорідна маса.

3


Кружки змастити маслом (ставте кружки в холодну або теплу, але не гарячу воду). Якщо переживаєте, візьміть металеві кружки, емальовані або алюмінієві. Викласти ковбасну масу на 4/5 обсягу кружки.

4


Обмотати кожну кружку харчовою плівкою. Потрібно, щоб плівка пару раз обернула і верх, і дно, таким чином ковбаса не вискочить, а вона-таки може прагнути втекти. Ставимо кружки з ковбасою в каструлю. На дно потрібно покласти решітку або тканинну серветку, щоб чашки безпосередньо не торкалися дна. Наливаємо воду приблизно до половини кухлів. Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою.

5


Доводимо до кипіння води і засікаємо від цього моменту 35 хвилин. По закінченні часу вимикаємо вогонь і виймаємо чашки. Обережно! Ось подивіться, я вже змогла видалити плівку, тобто кружки трохи охолонули, але температура ковбаси близька до 100 градусів. Так що не бійтеся, все чудово проварюється.

6


Як тільки побільше охолоне, витрушуємо ковбасу з кухлів. Краще зробити це поки вона ще тепла, у мене була ситуація, коли ковбаса охолола і прилипла до дна.

7


Для зберігання я складаю ковбасу в пакети і прибираю в холодильник.

8


До речі, я пробувала додавати буряковий сік для отримання рожевого кольору, але при приготуванні він знебарвлюється, так що я кинула цю справу. Цей рецепт може бути основою для кулінарної творчості. Додайте в масу гриби, зелень, оливки, солодкий перець, тертий сир — і у вас кожен раз нова ковбаска! А фарш зі свининою 50:50. А яка ж вона смачна в смаженому вигляді!

9


Приємного смаку!


Ковбаса в кружці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com