Відкрити категорії

Кулеб'яка з м'ясом, картоплею та грибами


Кулеб'яка з м'ясом, картоплею та грибами


Кулеб'яка з м'ясом — це улюблений рецепт пирога, всіх без винятку! Що таке кулеб'яка? Це великий пиріг прямокутної форми з м'ясною начинкою всередині.

Інгредієнти:
молоко - 200 мл;
вершковий маргарин - 50 г;
рослинна олія - 3 ст. л.;
яйця - 2 шт.;
сухі дріжджі - 1 пакет (14 г);
сіль - 1 ч. л;
цукор - 2 ч. л.;
борошно вищого сорту - 2,5-3 ст.;
гриби - 400-600 г;
цибулина - 1 шт.;
зелень - 1 пучок;
картопля - 3 шт.;
сіль, перець, спеції - за смаком;
вершкове масло - 30 г;
рослинне масло - 30 г.

Покроковий рецепт приготування кулеб’яки.


Почнемо рецепт з приготування тіста. У велику миску ми кладемо порізаний шматочками маргарин і заливаємо його молоком. Підігріваємо цю масу.

11


Потім у теплу молочно-вершкову масу додаємо дріжджі, цукор і пів склянки просіяного борошна. Все добре перемішуємо і даємо підійти приблизно 30 хвилин. За цей час опара збільшиться приблизно в кілька разів.

22


У опару, що виросла, додаємо одне яйце і рослинне масло.

33


Далі кладемо наше тісто на посипану борошном глибоку ємність і накриваємо вологим рушником. Ставимо в тепле місце. Залишаємо приблизно на 1,5-2 години.

4


За цей час ми підготуємо начинку для пирога з м'ясом. Пасеруємо цибулю кубиками, обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла. До цибулі додаємо фарш і далі продовжуємо обсмажуємо їх спільно.

55

Рекламний блок
В м'ясну начинку додаємо гриби, солимо, перчимо і далі смажимо ще 10 хвилин.

66


Зелень миємо і дрібно рубаємо.

77


Додаємо зелень до м'ясної начинки і все перемішуємо.

88


Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо тоненькими та маленькими шматочками. Відварюємо в підсоленій воді. Кращим варіантом буде відварена картопля в м'ясному бульйоні.

99


Змішуємо картоплю з фаршем.

1010


Все добре перемішуємо.

1111


Поки ми готували начинку, наше тісто піднялося.

1212


Беремо наше тісто і розгортаємо його в прямокутний пласт.

1313


На середину розкатаного коржа викладаємо готову начинку.

1414


Далі защипуємо щільно краї, закриваючи начинку.

1515


Деко для запікання застеляємо папером для випікання і кладемо на нього наш м'ясний пиріг швом вниз. Змащуємо наш м'ясний пиріг збитим яйцем.

В той час коли ми займаємося нашим м'ясним пирогом, включаємо духовку розігріваємо до 200 градусів. При такій температурі ми будемо випікати пиріг, приготований за нашим рецептом протягом 40 хвилин.

1616


Готову кулеб'яку з м'ясом дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Секрети приготування кулеб’яки.


- Багато господині стали практикувати приготування кулеб'яки на «чотири кути». На кожен «кут» кладуть різні начинки, наприклад, м'ясні, овочеві, рибні, печінкові, грибні, з яйцем і рисом, сиром і т. д. Таким, дуже смачним пирогом, зробленим за нашим рецептом, можна пригости і навіть нагодувати велику сім'ю або компанію.

- Найпоширеніша начинка для цього пирога – це будь обсмажений фарш з цибулею, приправлений улюбленими спеціями, сіллю і перцем. Найчастіше у фарш потрібно вбити яйце — це поліпшить його клейкість.

- Справжню кулеб'яку повинні начиняти кількома видами м'яса. Наш рецепт є спрощеним варіантом пирога з одною м'ясною начинкою, але з найкращою!

- При використанні купленого тіста, його потрібно попередньо розморозити при кімнатній температурі.

Рекламний блок
Кулеб'яка з м'ясом, картоплею та грибами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com