Свинячі реберця в духовці
Для вас сьогодні варіативний рецепт шашлику – запечені свинячі реберця в маринаді з імбиру, меду, хересу і соєвого соусу.
Інгредієнти:
свинячі реберця (1,5 кг);
корінь імбиру свіжого (300 г);
часник 5-6 зубчиків;
соєвий соус (150 мл);
херес (або інше біле сухе вино – 100 мл);
кетчуп (2 столові ложки — необов'язково);
цукровий пісок або мед (1 ст. ложка).
Приготування свинячих реберець.
Рецепт актуальний і для духовки, і для багаття. Готуємо маринад для наших ребер. Імбир очищаємо від шкірки.
Подрібнюємо разом з часником в блендері.
Додаємо цукровий пісок.
Додаємо херес, соєвий соус, кетчуп.
Все ретельно перемішуємо.
Додаємо мед.
Ще раз перемішуємо інгредієнти. У підсумку отримуємо приблизно 1 літр маринаду.
Реберця очищаємо від шкірки.
Заливаємо маринадом і залишаємо на 2 години.
Викладаємо реберця на решітку.
І ставимо в розігріту до середньої температури (180 градусів) духовку на 30-40 хвилин.
Ось такі підсмажені реберця.
Потім, при бажанні зробити реберця більш м'якими, загортаємо у фольгу, змащуємо залишками маринаду і залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин.
Для багаття – все те ж саме. Приємного смаку!
P. S. Якщо ви готуєте реберця з метою не тільки поїсти, але і вжити трохи хорошого пива, то реберця досить просто посолити і поперчити, виключаючи солодкий інгредієнти для маринаду.