Відкрити категорії

Крученики зі свинини


Крученики зі свинини


Знову фаршировані м'ясні рулетики – крученики. Крученики відносяться до української кухні і жодне весілля без них не обходиться! Слово походить від дієслова «крутять», тобто на відбитий шматочок м'яса кладуть начинку і закручують у невеликій рулет.

Начинка може бути абсолютно різноманітною, від солодкої із сухофруктів до пряно-гострої, з овочами, горішками або просто сиром. Сьогодні я пропоную приготувати крученики саме з сиром. Щоб не було банально нудно, я додала кедрові горішки.

Ви можете пофантазувати і приготувати ту начинку, якій найбільше віддаєте перевагу, попередньо вимочити м'ясо в маринаді або соєвому соусі. Запекти рулетики в духовці або обсмажити на сковороді.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 свинячих крученика.

Інгредієнти:
свиняча вирізка – 500 г (приблизно);
сіль – за смаком;
майоран сушений – 1 чайна ложка;
сир тертий – 4-6 столових ложки;
кедрові горішки – 4 чайні ложки;
масло рослинне – 20 г (1-2 столові ложки).

Готуємо м’ясні крученики.


Свинячу вирізку гарненько помити, видалити всі жили і зайвий жир. М'ясо нарізати на шматочки товщиною в 3-4 см.

11

Рекламний блок
Кожен шматочок м'яса перекласти в пакет (щоб не було бризок), відбити з обох сторін кухонним молоточком.

22


М'ясо вийняти з пакета, посолити з обох сторін. З одного боку посипати відбите м'ясо сухим майораном.

33


На відбиті шматочки м'яса викласти по 1 столовій ложці тертого сиру (з гіркою) і 1 чайну ложку (приблизно) кедрових горішків.

44


Загорнути м'ясо рулетом. Порада: якщо ви будете рулетики запікати, просто слідуйте за рецептом. Якщо рулети вам захотілося обсмажити на сковороді, скріпіть їх зубочистками, так як вони розкручуються при смаженні і вже не будуть пружними як раніше. Можна скористатися кулінарною ниткою (замість зубочисток). Але я її не люблю, так як після смаження доводиться кожен рулетик звільняти від нитки і на це йде багато часу.

55


Перекласти рулети з начинкою на деко, вистелений пекарським папером (фольгою) або у вогнетривку форму, змащену рослинним маслом. Полити зверху трохи рослинним маслом, щоб м'ясні рулетики при запіканні не підсохли. Запікати крученики з сиром і кедровими горішками в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні близько 10-15 хвилин або до готовності.

66


Подавати до столу крученики з свинини краще гарячими або теплими. На гарнір підійде будь-яка крупа або відварена картопля. Прикрасити тарілку з м'ясними рулетками, гарніром і свіжими овочами.

77


Приємного смаку!

Рекламний блок
Крученики зі свинини


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Кухар" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua