М'ясні кульки з фаршу
Захотілося мені приготувати що-небудь з м'ясним фаршем. Але що? Котлети, тефтелі? Нудно! Погортавши свій кулінарний зошит, я знайшла рецепт, який дуже давно записала з одного кулінарного журналу. Зовні м'ясні кульки схожі на тефтелі, однак смак зовсім інший. Від котлет їх відрізняє те, що вони виходять дуже ніжними і соковитими.
Інгредієнти:
— фарш м'ясний (в рецепті вказаний свинячий фарш, але думаю, що непогано буде і з яловичиною або змішаним фаршем) – близько 500 г;
— цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина або 2 невеликі;
— картопля – 4-6 штук в залежності від його розміру;
— куряче яйце – 1 штука;
— зелень (я готувала з кропом) – невеликий пучок;
— сіль і спеції за смаком.
Для томатного соусу:
— томатна паста – 3 столові ложки;
— вода – 300-400 мл (в залежності від густоти томатної пасти);
— часник гранульований – 1 чайна ложка (без гірки);
— чорний перець – 0,5 чайної ложки;
— сіль і цукор за смаком.
Готуємо м’ясні кульки.
Робимо фарш з м'яса (якщо у вас немає готового). Прокрутила через м'ясорубку і цибулю. Цибулю можна дрібно порізати, але так, як моя дитина не терпить навіть найменшого шматочка цього овочу, то доводиться ховати його всіма доступними способами. Картоплю почистити і потерти на крупній тертці.
Зелень (у моєму випадку це був кріп) дрібно нарубати.
Все змішати, посолити, поперчити, вбити яйце. Отриману масу дуже добре перемішати.
З отриманої маси, ми сформуємо кульки, які обваляємо в борошні.
Смажимо кульки на рослинному маслі до золотистої скоринки.
Поки котлетки смажилися, я приготувала томатний соус. Для цього томатну пасту розвела водою, додала сіль, перець, часник і прокип’ятила.
Отриманим соусом заливаємо наші кульки і тушкуємо все разом хвилин 15-20.
Приємного смаку!