Шанежки з м’ясом
Інгредієнти:
Домашній творог – 250 г.,
Оливкова олія – 1 ст.л.,
Яйця – 2 шт.,
Борошно в.г. – до двох склянок,
Різні спеції – за бажанням.
Сода гашена оцтом – 1 ч.л.,
Для начинки:
Доведений до смаку фарш – будь-який (м’ясний, сирний, грибний і т.д.)
Приготування шанежок.
Розтираємо ложкою сир.
Додаємо в нього соду, погасивши оцтом.
Вбити яйця, влити ложечку оливкової олії, не солити.
А спеції можна додати за бажанням. У мене "10 овочів", взяла 1 столову ложку.
Місимо тісто, борошна може взяти тісто і менше, якщо сир сухуватий. А якщо вологий - борошна війде більше. Сирне тісто вийде середньої м’якості.
Залишимо тепер тісто трохи відпочити, а в цей час приготуємо, наприклад, м'ясну начинку.
Потрібно перемолоти м'ясо з однією цибулиною.
Присолити та приперчити фарш за смаком.
Розкачати тісто в прямокутник, так буде зручніше виготовити шанежки однакового розміру.
Висота розкачаного тіста десь пів сантиметра. Викладаємо зверху на тісто сирий фарш, рукою його розрівнюємо.
Скручуємо нашу заготовку, притискаємо з усіх боків, вийде ось такий рулет.
Нарізаємо рулет на порції для смаження шириною по 1 сантиметру.
Смажимо наші шанежки в олії на середньому вогні до готовності з кожної сторони.
Перевертаємо один раз.
Знімаємо на паперовий рушник.
Смачного!