Домашні курячі сосиски
Вони соковиті, дуже смачні, а напівфабрикатів з магазину після них точно не захочеться. І це тільки здається, що з ними багато клопоту. Насправді робляться домашні сосиски легко і просто: згорнувши парочку, далі ми вже робимо це впевнено.
Інгредієнти:
1 курка вагою приблизно 1,5 кг;
200 мл вершків 20% жирності;
1 ч. ложка солі;
2-3 щіпки перцю;
0,5 ч. ложки солодкої паприки;
0,5 ч. ложки коріандру;
2-3 щіпки мускатного горіха;
харчова плівка, придатна для термічної обробки;
міцна нитка для перев'язок.
Спосіб приготування домашніх курячих сосисок.
Курку ми розбираємо, для сосисок беремо обидва філе і зрізаємо м'ясо з стегенець (все інше згодиться на бульйон). Виходить приблизно 600-700 г курячого м'яса, яке ми добре подрібнюємо в блендері, в чашу якого кладемо і приправи, а також поступово вливаємо вершки. Фарш виходить досить густий.
Нарізаємо з плівки квадрати зі стороною 23-24 см. Викладаємо фарш одним з 3-х способів: за допомогою кулінарного шприца з широкою насадкою, пакету з відрізаним куточком або просто ложкою (2-2,5 ст. ложки з гіркою на 1 сосиску). Головне, щоб ковбаска фаршу була щільною, без повітря всередині.
Нижню вільну смужку накладаємо на ковбаску і, підтягуючи вказівними пальцями край, загортаємо сосиску якомога щільніше. Перев'язуємо один край і, зрушуючи щільніше фарш, другий. Все, сосиска готова. З наступними справляємося швидше – виробляється навик.
Для гарантії збереження форми сосисок на 10-15 хвилин прибираємо їх у морозилку. А далі закладаємо по одній в киплячу воду і після нового закипання варимо 5-6 хвилин. Готова сосиска, якщо відрізати перев'язаний кінчик, легко «вистрибує» з плівки.
Для любителів смажених сосисок – звільнені від плівки сосиски промокаємо паперовим рушником і швидко обсмажуємо в олії.
Пара приміток.
- Можна купити не курку, а філе і пару стегенець. З м'ясом стегенець сосиски виходять більш насиченими за смаком, ніж тільки філе.
- Замість вершків піде і молоко, але з вершками, знову ж – смачніше.