Відкрити категорії

Домашні курячі сосиски




Вони соковиті, дуже смачні, а напівфабрикатів з магазину після них точно не захочеться. І це тільки здається, що з ними багато клопоту. Насправді робляться домашні сосиски легко і просто: згорнувши парочку, далі ми вже робимо це впевнено.

Інгредієнти:
1 курка вагою приблизно 1,5 кг;
200 мл вершків 20% жирності;
1 ч. ложка солі;
2-3 щіпки перцю;
0,5 ч. ложки солодкої паприки;
0,5 ч. ложки коріандру;
2-3 щіпки мускатного горіха;
харчова плівка, придатна для термічної обробки;
міцна нитка для перев'язок.

Спосіб приготування домашніх курячих сосисок.


Курку ми розбираємо, для сосисок беремо обидва філе і зрізаємо м'ясо з стегенець (все інше згодиться на бульйон). Виходить приблизно 600-700 г курячого м'яса, яке ми добре подрібнюємо в блендері, в чашу якого кладемо і приправи, а також поступово вливаємо вершки. Фарш виходить досить густий.

1


Нарізаємо з плівки квадрати зі стороною 23-24 см. Викладаємо фарш одним з 3-х способів: за допомогою кулінарного шприца з широкою насадкою, пакету з відрізаним куточком або просто ложкою (2-2,5 ст. ложки з гіркою на 1 сосиску). Головне, щоб ковбаска фаршу була щільною, без повітря всередині.

2


Нижню вільну смужку накладаємо на ковбаску і, підтягуючи вказівними пальцями край, загортаємо сосиску якомога щільніше. Перев'язуємо один край і, зрушуючи щільніше фарш, другий. Все, сосиска готова. З наступними справляємося швидше – виробляється навик.

3


Для гарантії збереження форми сосисок на 10-15 хвилин прибираємо їх у морозилку. А далі закладаємо по одній в киплячу воду і після нового закипання варимо 5-6 хвилин. Готова сосиска, якщо відрізати перев'язаний кінчик, легко «вистрибує» з плівки.

4


Для любителів смажених сосисок – звільнені від плівки сосиски промокаємо паперовим рушником і швидко обсмажуємо в олії.

5


Пара приміток.
- Можна купити не курку, а філе і пару стегенець. З м'ясом стегенець сосиски виходять більш насиченими за смаком, ніж тільки філе.

- Замість вершків піде і молоко, але з вершками, знову ж – смачніше.


Домашні курячі сосиски
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com