Піджарка з курячого філе
Згадала днями, що в 90-ті роки ми спокійнісінько робили просте блюдо – піджарку з лука і моркви, яке добре поєднувалося з будь-яким гарніром. Особливо добре йшла піджарка з макаронами і рисом. Адже і смачно було без всякого м'яса!
Зараз я не уявляю, що сказали б мої домашні, якщо б я їм запропонувала таку їжу. Але днями я все-таки вирішила зробити піджарку. Не з-за економії, а просто через брак часу. Гарнір у мене був готовий, а от з чим подати відварений рис, я не знала.
Правда, робити піджарку просто з цибулі і моркви мені не хотілося. На допомогу прийшло куряче філе. Запас курячого філе я намагаюся завжди тримати в холодильнику. Готується воно швидко, та за 20 хвилин у мене була готова повноцінна вечеря.
Інгредієнти:
— 2 шт. курячого філе;
— 1,5 цибулини;
— 1 морква;
— щіпка сухого розмарину;
— щіпка суміші перців;
— сіль за смаком;
— рослинна олія для смаження.
Хід приготування піджарки з філе.
Куряче філе промиваємо та нарізаємо на шматочки.
Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями.
Розігріваємо олію на сковороді і швидко обсмажуємо курку.
Кидаємо в сковороду до курячого філе моркву і смажимо пару хвилин. Я люблю смажену поруч з м'ясом моркву, тому можна було б її і покласти більше, але чоловік не має таких теплих почуттів до морквини, тому доводиться знаходити золоту середину.
Цибулю я поклала пізніше моркви, так як морква мені подобається піджарена до м'якості, а цибулю я вирішила обсмажити до напівготовності, тим більше, вона і готується швидше.
Смажимо ще кілька хвилин, за цей час ще парочку раз перевертаємо шматочки.
Додаємо сіль, сухий розмарин і суміш перців.
Піджарка готова. Хоч страва і зовсім проста, але вийшло смачно. Приємного смаку!
