Відкрити категорії

Голубці в духовці




Інгредієнти:
свинина - 0,7 кг;
капуста білокачанна - 2 шт.;
рис - 300 г;
цибуля ріпчаста - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
олія соняшникова - 3 ст. л.;
сік томатний - 0,4 л.

Спосіб приготування голубців в духовці.


Візьміть 2 великі молоді капусти розберіть їх на листя. Потім отримані листя пропарте в киплячій воді до м'якості і вийміть.

1


Для голубців необхідно зробити фарш.

2


Пропустіть через м'ясорубку 0,7 кг свинини і змішайте отриманий фарш з промитим рисом, сіллю, меленим перцем.

3


Тепер потрібно на обробній дошці розрізати пропарені листя капусти, вирізавши жилку в середині листа. Маленькою ложечкою кладемо на розрізані капустяні листки фарш і акуратно загортаємо в трубочку, підбираючи краї.

Загорнутий голубець злегка придавлюємо в долоні і кладемо у форму. Таким чином загортаємо весь фарш в голубці.

4


Наповнену голубцями форму заливаємо заздалегідь приготовленою підливою і при необхідності доливаємо води (щоб покрити голубці). Для підливи знадобиться цибуля і моркву. Цибулю поріжте кубиками, а моркву потріть на крупній тертці.

Тепер розігрійте сковороду з рослинним маслом і підсмажте нарізану цибулю. Потім до цибулі покладіть натерту моркву і трохи підсмажте. Потім все залийте спеціальним кислим томатним соком.

5


Цей сік заготовляють восени і використовується для приготування борщів, солянок, голубців і т. п. Для його приготування беруться стиглі помідори і розрізають на половинки. Їх солять добре, а потім складають у каструлю або скляну банку.

Вони пускають сік і поступово заквашуються. Через час сік зливають, кип'ятять і закочують в півлітрові банки. Сік відмінно підходить для голубців. Натурально і корисно.

Форму з голубцями ставимо в духовку і готуємо близько години при 180 градусах.

6


Готові голубці я подаю на стіл зі сметаною.


Голубці в духовці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com