Голубці в духовці
Інгредієнти:
свинина - 0,7 кг;
капуста білокачанна - 2 шт.;
рис - 300 г;
цибуля ріпчаста - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
олія соняшникова - 3 ст. л.;
сік томатний - 0,4 л.
Спосіб приготування голубців в духовці.
Візьміть 2 великі молоді капусти розберіть їх на листя. Потім отримані листя пропарте в киплячій воді до м'якості і вийміть.
Для голубців необхідно зробити фарш.
Пропустіть через м'ясорубку 0,7 кг свинини і змішайте отриманий фарш з промитим рисом, сіллю, меленим перцем.
Тепер потрібно на обробній дошці розрізати пропарені листя капусти, вирізавши жилку в середині листа. Маленькою ложечкою кладемо на розрізані капустяні листки фарш і акуратно загортаємо в трубочку, підбираючи краї.
Загорнутий голубець злегка придавлюємо в долоні і кладемо у форму. Таким чином загортаємо весь фарш в голубці.
Наповнену голубцями форму заливаємо заздалегідь приготовленою підливою і при необхідності доливаємо води (щоб покрити голубці). Для підливи знадобиться цибуля і моркву. Цибулю поріжте кубиками, а моркву потріть на крупній тертці.
Тепер розігрійте сковороду з рослинним маслом і підсмажте нарізану цибулю. Потім до цибулі покладіть натерту моркву і трохи підсмажте. Потім все залийте спеціальним кислим томатним соком.
Цей сік заготовляють восени і використовується для приготування борщів, солянок, голубців і т. п. Для його приготування беруться стиглі помідори і розрізають на половинки. Їх солять добре, а потім складають у каструлю або скляну банку.
Вони пускають сік і поступово заквашуються. Через час сік зливають, кип'ятять і закочують в півлітрові банки. Сік відмінно підходить для голубців. Натурально і корисно.
Форму з голубцями ставимо в духовку і готуємо близько години при 180 градусах.
Готові голубці я подаю на стіл зі сметаною.