Шашлик з стегенець
Безсумнівна перевага цього рецепта полягає в тому, що замочувати шашлик можна безпосередньо перед смаженням. Це такий собі варіант експрес-шашлику на швидку руку.
Кількість продуктів я вказую з розрахунку на дві порції, адже, як відомо, багато шашличка не буває, тому кількість можна збільшувати в рази.
Інгредієнти:
сіль - 1 ст. ложка;
цибуля ріпчаста - 2-3 шт.;
майонез - 1-1,5 ст. ложки;
курячі стегенця - 4 шт.;
оцет - 1-2 ст. ложки;
мінеральна вода з газом - 1 склянка;
натуральна приправа для шашлику - 15 г.
Як приготувати шашлик з стегенець.
Отже, нарізаємо стегенця (разом з кістками) на невеликі шматочки, приблизно на 6-7 частин кожен. Головна мета - щоб шматочки мали можливість добре просмажиться за невелику кількість часу.
Всі нарізані стегенця відправляємо в посуд, що закривається. У моєму випадку - це каструля з кришкою. Додаю сюди сіль.
Тепер нам знадобляться спеції. Я купую спеціальну приправу для шашлику з натуральних спецій. Звичайно ж, я розумію, що саме такі приправи не скрізь можна знайти, тому можна додати окремо всі її компоненти.
Моя приправа складається з:
- солодкої паприки;
- сушеного лука;
- сушеного часнику;
- кропу;
- петрушки;
- коріандру;
- чилі;
- гірчиці;
- чорного перцю;
- орегано;
- духмяного перцю.
Рекомендую використовувати саме цей склад приправи, інакше ви не досягнете того неповторного аромату, який ідеально підкреслить смак курячого м'яса. Пропорції компонентів ви можете регулювати самостійно, виходячи зі своїх уподобань і смаків.
Готової приправи я додала до м'яса, 15 г, тобто 0,5 пачки.
Все гарненько перемішала.
Тепер накриваю каструлю кришкою і даю можливість м'ясу увібрати в себе всі аромати приправ. А в цей час можна підготувати мангал. Через хвилин 30, беремо холодну мінеральну воду з газом.
Додаємо до м'яса.
Сюди ж кладемо майонез, у мене він магазинний і 67% жирності.
Все ретельно перемішуємо.
Можна знову накрити кришкою і підготувати маринований лук. Кілька цибулин нарізаємо тоненькими прозорими кільцями. Я для цього використовувала шатківницю.
Кладемо його в посуд з кришкою, що щільно закривається (краще всього використовувати судочки) і додаємо оцет.
Накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися, поки ми будемо смажити наш шашлик. Тепер можна приступати до смаження. Для початку, нанизуємо м'ясо на шампура, причому, шматочок, в якому знаходиться кісточка, слід нанизувати уздовж неї. У мене мангал широкий, тому вийшло по 5 шматочків на кожен.
Тепер смажимо наш шашлик на вугіллі, періодично перегортаючи.
До появи золотистої скоринки. Також індикатором готовності можна вважати той момент, коли м'ясо припинить кровити.
Поки шашлик ще гарячий, знімаємо його з шампурів на блюдо і зверху викладаємо маринований лук. Наш швидко-шашлик готовий! Приємного смаку!