Новорічна закуска ялинкові кулі
Активно готуючись до настання довгих новорічних свят, я дізналася, що, виявляється, ялинкові кулі бувають їстівними. І ними цілком можна прикрасити не тільки красуню-ялинку, але і святковий стіл.
Начинкою для таких куль може стати практично все, що є в холодильнику. Так і посипання можна придумати яке завгодно. Тому приготувати таку закуску можна навіть, коли гості вже на порозі. Та й впорається з нею будь-який бажаючий.
Інгредієнти:
арахіс солоний обсмажений - 100 г;
грудка курки - 1 шт.;
сир твердий - 150 г;
часник - 2-3 зубчики;
майонез - 200 мл;
зелень, маслини.
Як приготувати новорічну закуску ялинкові кулі.
Спочатку я кладу курячу грудку в каструльку, наливаю холодної води і ставлю на плиту. Варю 30 хвилин після того, як вода закипіла. Зварену грудку виймаю з бульйону і залишаю остигати.
Остиглу грудку розділяю: відділяю м'ясо від шкіри і кісток, і потім дуже дрібно рублю.
Сир кришу на дрібній тертці.
Горіхи рублю в крихту за допомогою блендера.
Зубчики часнику очищаю і дрібно ріжу.
У глибоку миску кладу порізане філе курячої грудки, подрібнений часник і тертий сир. Сюди ж кладу трохи зелені (у мене заморожений кріп).
Заливаю всі інгредієнти майонезом. Тепер дуже добре все змішую. Маса виходить досить густою, тому перемішувати потрібно якомога ретельніше.
Далі беру з миски по одній столовій ложці начинки, і скачую з неї кульки. Роблю так, поки не витрачу весь вміст миски.
Горіхову крихту висипаю в плоску тарілку. Отримані кульки обвалюю в цій крихті.
І викладаю на блюдо.
Маслини розрізаю впоперек навпіл і кладу зверху кульок.
В якості підвіски я використовую золотистий шнурок, але його можна зробити і їстівним, з пір'їнок зеленої цибулі, наприклад. От і все. Красива новорічна закуска готова.
Приємного Вам смаку!