Пікантний шашлик на грилі
Інгредієнти:
На 500 г. свинини для шашлику (Філейний край або ошийок)
паприка - 2 ч.л.
мелене насіння коріандру - 1 ч.л.
мелене насіння кмину - 1,5 ч.л.
сухий базілілік - 1 ч.л.
молотоий імбир - 1/4 ч.л.
мелена кориця - велика щіпка
червоний перець - велика щіпка
мелений мускатний горіх - велика щіпка
дрібно покришений лавровий лист - 1 середній
рослинна олія (в ідеалі оливкова) - 2 ст.л.
сіль, чорний мелений перець за смаком.
Приготування:
У мисці змішати всі спеції, прянощі і масло. Покласти в маринад свинину і перемішати з маринадом. Накрити свинину кришкою і залишити в холодильнику на 8-12 годин, час від часу перевертаючи м'ясо.
Прогрійте гриль. Нанизайте м'ясо на маленькі шампури.
Випікайте на гарячому грилі 10-15 хвилин, поки свинина не зарум'яниться, але не пересушити. Гарнірувати можна базиліком, лимонними скибочками і лавровим листом.
Смачного!