Відкрити категорії

Солянка


Солянка


Інгредієнти:
350 грам м'яса з кісточкою для бульйону,
120 грам шинки,
2 сосиски,
120 грам копченої ковбаси,
2 цибулини,
1 морква,
4 солоних огірка,
томат-паста.

Як приготувати збірну солянку з ковбасою.


Спочатку зваримо бульйон. Для цього шматочок м'яса з кісточкою залити водою, після закипання зняти піну і варити на маленькому вогні з годинку.
Як тільки вода закипить, потрібно вогонь зробити слабким, щоб вода дуже тихенько кипіла, так бульйон вийде прозорим, а не каламутним.

Обов'язково потрібно зняти піну шумівкою, а якщо піна вже опустилася на дно, потрібно долити трохи холодної води. Вона знову підніметься на поверхню.

За 15 хвилин до готовності бульйону потрібно посолити його за смаком, але зовсім трошки не досолити, і додати різні спеції. М'ясні вироби та солоні огірки, які додаватимемо в суп, вже посолені та містять спеції. І коли солянка досить настоїться, вона стане солонішою.

фото 1фото 1

Рекламний блок

Поки вариться бульйон, дрібно нашаткувати цибулю і обсмажити її на сковороді до золотистого кольору. Додати терту на крупній тертці моркву і спасерувати все разом. Додати до овочів томат і тушкувати під кришкою хвилин п'ять.

фото 2



Огірки нарізати кубиками чи дуже тонкими.

фото 3



Нарізати всі готові м'ясні продукти.

фото 4фото 4



У проціджений через дрібне сито бульйон додати засмажку з томатом. Довести до кипіння і додати в суп подрібнені огірки та м'ясні продукти. Після цього все разом слід варити ще 5-10 хвилин. Залишити настоюватись солянку під кришкою.

фото 5



Якщо м'ясних продуктів замало, то в солянку можна додати ще і картоплю. В цьому випадку томат і огірки вводимо тільки після готовності картоплі, щоб вона не залишилась твердою, а трохи розкипіла.

Солянка може бути і на рибному бульйоні, а замість м'ясних продуктів в неї слід класти рибу різних видів, варену, а також смажену. Солянки також може бути і вегетаріанською, на грибному бульйоні, з різноманітними солоними та маринованими грибами. Незмінними продуктами у всіх різновидах солянки залишаться тільки цибуля, солоні огірки і томати.

А перед подачею солянки в порційні тарілки покласти дрібно нарізану зелень, кружечок або два лимона, порізані на четвертинки, маслини або оливки без кісточок, нарізані колечками і одну-дві чайні ложки каперсів. Потім заливаємо це дуже гарячою солянкою і додаємо сметану.

Смачного!

Рекламний блок
Солянка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com