Азу у мультиварці
Інгредієнти:
М'ясо – 500 г.,
Вершкове масло – 50 г.,
Олія – 50 г.,
Картопля – 10 шт.,
Морква – 1 шт.,
Ріпчаста цибуля – 2шт.,
Солоні огірки – 2-3 шт.,
Томатний соус – 2-3 ст.л.,
Суміш перців, лаврові листочки,
Сіль.
Спосіб приготування:
М'ясо (взяла пісну свинину) нарізати невеликими шматочками.
Цибулю почистити та і нарізати кубиками, також почистити та натерти морквину.
Гарненько розігріти сковорідку і в олії обсмажити м'ясо. На середньому вогні, до скоринки, торохи присолити.
Додати в сковорідку ще трохи вершкового масла і обсмажити з цибулею, потім додати ще і морквину, все обсмажити.
Перекласти м'ясо в мультиварку. Приправити свіжомеленою сумішшю перців і трохи перемішати, додавши соус томатний.
Влити в казан мультиварки м'ясний бульйон, чи просто води, перемішати і вімкнути тушитися 10-15 хвилин, нехай мясо трохи протушкується.
Солоні огірки, в даному випадку малосольні, але вже добре пропитані ароматом спецій та сіллю, нарізати помірними брусочками.
Тепер, звісно потрібно почистити сиру картоплю, нарізати її невеликимибрусками і обсмажити в олії з масломі, майже до готовності.
Перекласти в казан мультиварки, до м’яса, картоплю та солоні огірки. Акуратно, але ретельно все перемішати і поперчити, додати лаврові листочки, за необхідності посолити, але не пересолювати, бо з огірків вивариться сіль, це потрібно врахувати.
Вода не повинна накривати картоплю, а бути нижче на пару сантиметрів. Закрити мультиварку і вибрати режим «тушкувати».
Поки азу тушкується, можна порубати зелень петрушки із часником, та за п’ять хвилин до готовності вмішати її в азу.
Смачного!
