Шашлик зі свинячих реберець
Якщо вже готувати шашлик зі свинини, то кращим варіантом буде готувати шашлик із шийної вирізки.
Ну ми ж досвідчені і знаємо що при належній вправності шашлик можна приготувати з чого завгодно. А у нас буде не що завгодно, а свинячі реберця, та частина яка ближче до хребта. Їх ще називають «котлети на кісточці».
Для приготування шашлику зі свинини:
свинячі реберця;
чорний мелений перець;
сіль;
зерна кінзи;
трохи рослинного масла.
Ось такий ось майже мінімальний набір продуктів для шашлику. Можна цілком безболісно прибрати останні два пункти, якщо хочеться зовсім по-простому.
Рецепт приготування шашлику зі свинячих реберець.
Розрізаємо, якщо ще не розрізано, м'ясо вздовж ребер. Повинні вийти приблизно такі шматочки.
Прекрасне поєднання жирного і пісного м'яса в одному шматочку, як кажуть, на будь-який смак.
Натираємо кожен шматочок з усіх сторін сіллю, потім чорним меленим перцем і подрібненим зернами кінзи. Можна взяти кінзу відразу мелену, але будьте обережні, у неї дуже виражений смак, може повністю забити смак м'яса. Хоча деяким подобається.
Тепер обмазуємо кожен шматочок рослинним маслом і кладемо в миску, нехай трохи маринується.
Поки м'ясо маринується, розпалюємо вогнище у мангалі. Для приготування шашлику слід використовувати дрова з дерев листяних порід, а вже якщо додати пару полін з яблуні або черемхи, то буде зовсім чудово.
Коли дрова прогорять, обов'язково розрівнюємо вугілля. Шматочки дерева, які не прогоріли, відкидаємо в сторону.
Свинячі реберця затискаємо в решітку, так, щоб між ними залишалися проміжки. Тоді вони підрум'яняться з усіх боків.
Ставимо решітку на вогонь. П'ять хвилин обсмажуємо з одного боку. Перевертаємо.
Ще п'ять хвилин обсмажуємо з іншого боку. Знову перевертаємо.
Тепер, заради експерименту, спробуємо підкоптити м'ясо.
Кидаємо прямо на жар кілька гілочок черемхи і накриваємо мангал кришкою. Під кришкою набирається температура, ідеальна для приготування м'яса, а дим від черемухових гілочок просочуємо м'ясо. Виходить легке гаряче копчення.
Готуємо м'ясо під кришкою близько 30 хвилин. На всякий випадок перевіряйте м'ясо кожні 10 хвилин. На низькому мангалі може і підгоріти. Будьте обережні.
Коли шашлик буде готовий, викладаємо реберця на велику тарілку зі свіжими овочами.