Свинячі відбивні
Інгредієнти:
6 великих свинячих відбивних на кісточці;
300 г натурального йогурту;
1 маленька цибулина;
4-6 зубчиків часнику;
сік 1 лимона;
3 ст. л. приправи для шашлику;
2 лимона і різна зелень (кінза, фіолетовий базилік, зелена цибуля) для подачі.
Час приготування: 40 хв. + 3 год. маринування.
Порцій: 6
Як приготувати.
1. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Роздушіть, очистіть і дрібно порубаєте часник.
2. У чашу блендера викладіть йогурт, додайте очищений і нарізаний лук і часник, потім лимонний сік і приправу для шашлику. Подрібніть до однорідності.
3. Видаліть у відбивних зайвий жир по краях, але весь не зрізайте. Злегка відбийте м'ясо або плоским молотком, або товкачем.
4. Покладіть все м'ясо в контейнер з герметично закриваючою кришкою або в пакет із застібкою. Влийте маринад, добре перемішайте. Маринуйте при кімнатній температурі приблизно 2-3 год. або залиште в холодильнику на 12-24 год.
5. Обтрусіть відбивні від маринаду і обсушити паперовими рушниками. Збризніть оливковою олією, викладіть на решітку. Обсмажуйте над добре прогорілими вугіллям, часто перевертаючи, приблизно 25 хв.
6. У лимонів відріжте «попки», розріжте лимони уздовж на 6-8 частин, акуратно видаліть кісточки. Подавайте відбивні гарячими, з зеленню і лимоном.