Жюльєн з грибами та куркою
Інгредієнти:
Куряче філе (грудка) - 1 штука,
Шампіньйони - 300 грам,
Цибулина - 1 штука,
Моцарелла або сулугуні - 200 грам,
Рослинна олія - 2 ст. ложки,
Борошно - 1 ст. ложка,
Сіль - 2-3 щіпка,
Перець - 2-3 щіпка,
Масло вершкове - 1 ст. ложка,
Вершки жирні - 1 / 2 склянки,
Паприка мелена - 2-3 щіпка.
Спосіб приготування:
Відварити куряче філе. Готове філе нарубати.
Сир сулугуні або моцарелла натерти на крупній тертці.
Цибулину очисттии і нарізати тонкими півкільцями.
У сковороді на середньому вогні нагріти дві столові ложки рослинної олії. Обсмажити цибулю з сіллю, помішуючи, до м'якості і золотистого кольору.
Печериці промити і просушити на паперовому рушнику.
Промиті печериці нарубати пластинками.
Додати до цибулі нарізані гриби і курку. Поперчити і перемішати.
Поставити сотейник на плиту на середній вогонь. Всипати ложку борошна і обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору.
Додати до борошна масло, помішувати до розчинення масла.
Якщо маса загусне, додайте трохи молока.
Злегка прогрійте збиті вершки. Вони повинні бути теплими.
Теплі вершки додайте до масла з борошном, прогрійте протягом хвилини, потім гарненько збийте вінчиком.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Суміш з курки та грибів викладіть в горщики.
У кожен горщик додати соус.
Зверху вміст кожного горщика присипте тертим сиром і меленою паприкою.
Випікайте жюльєн з куркою і грибами в розігрітій до 180 градусів духовці,поки сир повністю не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою.
Подавайте жюльєн гарячим.
Смачного!