Салат гості на порозі
Інгредієнти:
Картопля середніх розмірів - 3 штуки
Морква середніх розмірів - 3 штуки
Цибуля середнього розміру - 1 шт
Яйця курячі - 5 штук
Філе куряче - 700 грам
Сир копчений - 200 грамм
Огірки свіжі середніх розмірів - 2 штуки
Сіль - за смаком
Чорний мелений перець - за смаком
Майонез - для заправки салату.
Спосіб приготування:
Розморожене філе курки промити під проточною водою. У каструлю наливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Коли вода закипить, додаємо до неї трохи солі і вручну перекладаємо філе в ємність з окропом. Варимо м'ясо на середньому вогні 45 хвилин. Потім за допомогою вилки дістаємо з бульйону куряче філе і перекладаємо на обробну дошку.
Нарізаємо наш інгредієнт ножем на невеликі брусочки і перекладаємо в окрему тарілку.
Сиру картоплю з морквою ретельно промивають щіткою під проточною водою. Так як картопля в мундирі готується в підсоленій воді, а воду, в якій буде варитися морква, ми не солимо, тому відварювати наші овочі ми будемо окремо в різних ємностях. Перекладаємо картоплю в каструлю з холодною водою так, щоб вона повністю покривала наш коренеплід і ставимо на великий вогонь. Додаємо щіпку солі, це запобіжить розтріскування картопляної шкірки. Потім каструлю з нашим інгредієнтом накриваємо кришкою. Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, варимо овоч 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність з допомогою вилки, проштрикнув нею коренеплід. Якщо картопля м'яка, значить готова. Вимикаємо вогонь, а каструлю з готової картоплею ставимо під холодну воду, так вона легко чиститься від шкірки.
Ту ж процедуру робимо і з морквою, лише з тією різницею, що воду, в якій ми будемо варити цей овоч, не солимо.
Охолоджуємо овочі під холодною водою. За допомогою ножа очищаємо їх від шкірки. І на середній тертці натираємо наші овочі окремо в різні тарілки на овочеву стружку. Отже, спочатку буде картопля.
Потім натираємо моркву.
Скориставшись середньою терткою, натираємо копчений сир на стружку в окрему тарілку. Тертку перед використанням нового інгредієнта треба добре промити під проточною водою.
Наливаємо в каструлю воду кімнатної температури і ставимо на середній вогонь. Не давши воді нагрітися, опускаємо з допомогою столової ложки в ємність яйця. Рідина повинна повністю покрити наш інгредієнт. Коли вода в каструлі закипить, щоб шкаралупа не тріснула під час варіння яєць, додамо трохи солі і з цього моменту варимо яйця 10 хвилин. Після закінчення варіння посуд з яйцями поміщаємо під холодну воду для того, щоб шкаралупа легше очистилася.
Вручну знімаємо шкаралупу з яєць і з допомогою дрібної терки натираємо яйця в тарілку.
Промиваємо огірки під проточною водою і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа нарізаємо наш інгредієнт спочатку вздовж, а потім поперек на невеликі квадратики, розміром не більше 5 міліметрів і викладаємо на окрему тарілку. Важливо подрібнені огірки не солити, щоб вони не пустили сік і не стікали.
Ножем очищаємо цибулю від лушпиння і добре промиваємо під проточною водою. На обробній дошці з допомогою гострого інвентарю подрібнюємо наш інгредієнт на невеликі кубики розміром не більше 1 сантиметра і перекладаємо у вільну тарілку.
З тарілки в миску з допомогою столової ложки перекладаємо шматочки курячої грудки і сюди ж додаємо подрібнену цибулю і майонез. Всі інгредієнти добре перемішуємо з допомогою столової ложки.
Викладаємо пошарово наші підготовлені інгредієнти на широке блюдо для подачі. Перший шар з тертої картоплі. За допомогою столової ложки перекладаємо картопляну стружку на блюдо рівномірним шаром, злегка його посолимо й поперчимо. Потім зверху на нього викладаємо майонез і за допомогою того ж столового інвентарю розрівнюємо інгредієнт по всій поверхні першого шару.
Потім викладаємо на цей шар подрібнене філе з цибулею і з допомогою ложки рівномірно розрівнюємо його по всій поверхні картопляного шару. Так як другий шар вже просочений майонезом, тому на нього не потрібно викладати цей інгредієнт.
Третій шар нашого салату буде з подрібненої морквини. Її також з допомогою столової ложки викладаємо на другий шар і рівномірно розрівнюємо по всій поверхні другого шару.
Тепер перекладаємо на шар морквини, квадратики свіжого огірка і злегка посолимо його. На огірковий шар викладаємо ложкою майонез і знову рівномірно його розподіляємо по всій поверхні цього шару.
Залишається додати зверху на третій шар тертий сир і дрібно потерте яйце.
Тепер підключаємо вашу фантазію і прикрашаємо верхній шар за вашим бажанням. Можливо, це буде симпатичний мишеня з редиски з листами від салату або петрушки.
Подаємо салат відразу ж після його приготування. Він буде прекрасною прикрасою вашого святкового столу.
Смачного!