Салат Соняшник з курячою грудкою
Насправді процес приготування цієї сонячної страви досить простий, а для більш ніжного смаку варто врахувати деякі елементарні правила! Оригінальний і нескладний у приготуванні салат «Соняшник» здатний порадувати Вас і Ваших гостей на будь-якому заході!
Інгредієнти:
куряча грудка - 300 г;
консервовані шампіньйони - 300 г;
сир твердих сортів - 300 г;
яйця - 7 шт.;
маслини чорного кольору без кісточок - 1/2 банки;
майонез - 3-4 ст. л.;
чіпси для прикраси «соняшнику» - залежно від діаметра салатника;
цибуля ріпчаста - 1 шт.
Покроковий процес приготування.
Для початку підготуємо потрібні інгредієнти. Куряче м'ясо відварюємо в трохи підсоленій воді.
Потім її необхідно охолодити і акуратно нарізати невеликими кубиками.
Шматочки курячої грудки змішуємо з майонезом, це буде перший шар нашого салату!
Тим часом відварити яйця в кількості 6-7 штук і залишити остуджувати.
Остудивши курячі яйця, їх необхідно почистити і дрібно накришити, або протерти через крупну тертку, як це зробила я. При цьому жовток одного яйця протерти окремо від інших, він буде використаний в подальшому в якості прикраси салату (серцевина «соняшнику»).
Для нашого «сонячного» салату ми використовуємо консервовані печериці, які вже підготували, нарізали дрібними шматочками.
До них ж додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Далі, підготуємо ще один інгредієнт – сир. Сир необхідно використовувати тільки твердих сортів. Його потрібно натерти на дрібній тертці.
Маслини необхідно розділити на чотири частини, або на навпіл. Вони використовуються в якості прикраси салату - це «насіння» соняшника. Всі складові майбутнього салату підготовлені!
Салат «Соняшник» – це листковий салат. Перший шар складається з курячих шматочків з невеликою кількістю майонезу. Далі викладаємо наступний шар - грибочки з цибулею.
Зверху намазати шар майонезом.
Потім акуратно викласти яйця, натерті на крупній тертці, і знову промазати шар невеликою кількістю майонезу.
Четвертий шар складається з тертого сиру, який не слід обмазувати майонезом, щоб зберегти візуальне сприйняття «соняшника».
Поверх сирного шару акуратно викладаємо маслини, заздалегідь нарізані навпіл. І по краю блюда розкласти чіпси у формі листочків квітки.
Салат Соняшник повністю готовий, залишилося дати йому час для того, щоб просочився кожен шар. Його необхідно залишити на 2-3 години в холодильнику. А після закінчення часу насолоджуватися неймовірно ніжним смаком разом зі своїми домашніми!
Рекомендації з приготування салату «Соняшник».
- При змазуванні кожного шару салату обмежити кількість майонезу до мінімального. Інакше він вийде дуже жирним і водянистим.
- Друге, на що варто звернути увагу в процесі приготування – це кількість рослинного масла при смаженні печериць, яка також повинна бути мінімальна, а в ідеальному випадку воно повинно бути відсутнім.
- Готовий салат прикрашати чіпсами необхідно перед безпосередньою подачею на стіл, ні в якому разі не раніше. Інакше чіпси розм'якнуть і втратять свій смак.
- Курячу грудку необхідно купувати без шкірки і, бажано, в охолодженому вигляді, а не в замороженому! Справа в тому, що охолоджене м'ясо набагато краще зберігає природні властивості, має більш натуральний і природний смак.
- При приготуванні абсолютно будь-яких салатів (виняток становлять теплі), всі інгредієнти перед додаванням в сам салат остудити! Змішування теплих складових призведе до склеювання інгредієнтів і негарному вигляді салату.
- Консервовані шампіньйони для салату варто вибирати цілі, а потім самостійно їх нарізати дрібними кубиками. Однак, консервовані можна замінити на свіжі. Для цього необхідну кількість свіжих грибів ретельно промивають, очищають, зрізають ніжки і опускають у киплячу підсолену воду. П'яти хвилин кипіння на малому вогні цілком буде досить, після чого печериці викладають на тарілку для охолодження.