Оладки з печінки
Оладки з печінки - не тільки смачно, але і корисно! Готувати такі оладки можна з будь печінки: курячої, яловичої або свинячої. Результат завжди один-це дуже смачно! Готувати я буду з курячої печінки, мені здається, що з неї вони виходять ніжніше.
Інгредієнти:
печінка куряча - 600 г;
яйця курячі - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сметана - 1-2 ст. л.;
борошно - 6-8 ст. л.;
сіль - 1-1,5 ч. л.;
рослинна олія для смаження - за фактом;
сода харчова - на кінчику ножа.
Спосіб приготування оладок з печінки.
Печінку розморожуємо і промиваємо.
Прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером.
Додаємо дрібно порізану цибулю.
Яйця і сіль. На даному етапі за бажанням можна додати часник, перець, спеції, зелень і т. п. Я нічого в цей раз не додавала.
І муку.
Гарненько перемішуємо до однорідного стану. Борошно я додаю поступово. Спочатку відміряю 6 ст. л., а потім в процесі додаю ще, піти її може трохи більше, ніж зазначено в рецепті, орієнтуємося по густоті печінкової маси. Потім в самому кінці додаємо соду ( погасити її не потрібно).
Маса повинна вийти по густоті приблизно як на звичайні оладки, щоб не розтікалася по сковороді.
Даємо їй трохи постояти і можна починати смажити оладки. Викладаємо печінкову масу ложкою ( приблизно 1,5-2 ст. л. на один оладок ) на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін, приблизно по 2-3 хвилини, до рум’яності.
От і все! Як бачите-все легко і просто! З даної кількості печінки виходить приблизно 30 шт., так що за необхідності інгредієнти можна збільшити або зменшити за своїм розсудом.
Подаємо з овочами і будь-яким гарніром. При подачі оладки можна полити сметаною. Я подавала з картопляним пюре, підливою і овочами..
Оладки виходять соковиті, ніжні, м'які і шалено смачні. Смачні вони не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Приємного смаку!
