Відкрити категорії

Фрікасе з кролика




Інгредієнти:
кролик - 1 шт.,
біле сухе вино - 200 г,
борошно - 150 г,
середня морквина,
пара середніх цибулин,
перець, лавровий лист, базилік та інші спеції за смаком,
сіль та цукор (за смаком),
рослинна олія для смаження.

Як приготувати фрікасе з кролика.


Для готування цієї страви зручніше користуватися сотейником або казанком. Кролика краще всього купувати молодого. Зараз стали продавати окремо ніжки, зручніше взяти саме їх.

1


Нарубати тушку на невеликі шматочки. Зрізати увесь жир, якщо він попадеться. Вивалити кожен шматочок в суміші борошна і чорного перцю.

2



І обсмажити на сковороді з усіх боків до появи рум'яненької скоринки.

3



Цибулю і моркву крупно порубати. Обсмажити на свіжій порції масла. До речі, замість рослинного, можна використовувати вершкове масло. До смаженої цибулі і моркви викласти шматочки кролика. Додати біле вино, я віддаю перевагу сухе, так щоб воно покривало м'ясо.

4



5



Закрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати 1-2 години, до готовності. Під час гасіння раз на кілька хвилин помішувати, щоб нічого не пригоріло. При необхідності доливати вино. У готове фрікасе, додати сіль, спеції. Спробувати соус, при необхідності додати цукор. Ретельно перемішати і дати настоятися кілька хвилин.

6



7



М'ясо кролика дуже ніжне. Якщо ви ніколи не пробували, то я рекомендую приготувати подібне блюдо на звичайний буденний обід. А цінителям кролятини і пояснювати нічого не потрібно.

Смачного!


Фрікасе з кролика


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com