Відкрити категорії

Сацебелі (помідорний соус)


Сацебелі (помідорний соус)


Інгредієнти:
На 5 кг.помідоров:
1 кг.красний болг.перця
1 головка часнику
по 2-3 ч.л. молотої кінзи, уцхо сунелі, шафрану, гострий перець за смаком.

Рекламний блок
5 табл.ацетілсаліціловой кислоти (якщо готуєте на зиму)

Сацебелі це національний грузинський соус з помідоров. Без нього не обходиться жодне застолье. Він підходить до м'яса, риби, картоплі і т.д.

Приготування.
Помідори нарізати на четвертинки (краще брати великі), скласти в каструлю і дати покипіти до тих пір, поки шкірка не почне відставати. Потім відкласти для остигання. (На годинку приблизно). Перець нарізати на половинки, відварити до м'якості в невеликій кількості води, воду злити, а перець подрібнити в кашку блендером.

Повернемося до наших помідорам. Утворену зверху прозору рідину ми зливаємо (тільки прозору, не вилийте весь сік). Іншу масу протираємо дерев'яною лопаткою або ложкою через друшляк (можна і рукою), потім через сито, щоб видалити насіння. Додаємо до цієї маси кашку з перцю, перемішуємо, ставимо на невеликий вогонь і варимо до загустіння (на годинку).

За 5 хв. до закінчення варіння додаємо прянощі, стовчений часник, перець, сіль і аспірин. Готову масу заливаємо в стерилізовані пляшки або баночки.
Смачного!

Рекламний блок
Сацебелі (помідорний соус)


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com