Відкрити категорії

Як приготувати соус барбекю


Як приготувати соус барбекю

Інгредієнти:

помідори - 400 г;
велика цибулина - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
оливкова олія - 4 ст. л.;
солодкий перець - 1 ч. л.;
соєвий соус - 2 ст. л.

На вибір:
1 варіант: 0,5 ч. л. гострого перцю, 0,5 ч. л. каєнського перцю або 1 ч. л. табаско;
2 варіант: 1 ч. л. медової гірчиці, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. кленового сиропу або 1 ч. л. тростинного цукру;
3 варіант: 2 ст. л. винного або рисового оцту, 3 ст. л. соку лимона або лайма або 2 ст. л. бальзамічного оцту.

Цей рецепт соусу барбекю надзвичайно універсальний, адже соус можна додавати, наприклад, в макарони або використовувати в якості маринаду для м'яса.

Процес приготування соусу барбекю.

  1. Почнемо з помідорів. В якості соусу для барбекю вибирайте м'ясисті, стиглі і ароматні помідори. Вам знадобиться не менше 400 г свіжих помідорів. Вимийте їх під проточною холодною водою і очистіть від шкірки. Ви можете ошпарити окропом помідори і видалити шкірку пальцями. Також виріжте тверді частини у стебла і досить дрібно їх наріжте. Також можна використовувати консервовані помідори (нарізані або цілі).

    Очистіть і дрібно наріжте велику цибулину. Розігрійте сковороду середнього розміру з більш товстим дном. Влийте 4 ст. л. оливкової олії або масла для смаження. Викласти цибулю на сковороду і смажити на середньому вогні близько 10 хвилин. Цибуля повинна бути напівпрозорою і красиво золотистою.

    Очистіть 4 зубчики часнику і відіжміть через прес, потім додайте в сковороду з обсмаженою цибулею. Уменшіть потужність конфорки до мінімуму і смажте цибулю і часник не довше 5 хвилин (будьте обережні, щоб не підсмажити часник, так як він може стати гірким).
    Обсмажити часник і цибулю
  2. Після закінчення цього часу також додайте в сковороду помідори і всі інші інгредієнти для соусу. Це будуть 2 ст. л. соєвого соусу і 1 ч. л. солодкого перцю.

    А тепер увага!

    Для пікантності ми пропонуємо вам використовувати 1 варіант продуктів.

    Щоб зробити соус солодким, ми пропонуємо вам використовувати 2 варіант продуктів.

    Щоб соус був кислим, ми пропонуємо вам використовувати 3 варіант продуктів.

    Все перемішати. Встановіть конфорку на малу потужність і смажте соус барбекю ще 20 хвилин або навіть довше. Перемішуйте соус кожні кілька хвилин. При смаженні соусу надлишки води випаровуються, і інгредієнти добре поєднаються один з одним. Чим довше ви смажите, тим густіше і солодше буде соус.
    До цибулю з часником додати інші продукти і смажити 20 хвилин
  3. Через 20 хвилин перевірте смак соусу. Тут ви можете вирішити, чи хочете ви додати в нього більше інгредієнтів.
    Продовжуємо готувати соус барбекю
  4. Готово!
  5. Смачного!
Час приготування: 45 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Як приготувати соус барбекю - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 162 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 70)
Ключові слова: Соуси

Як приготувати соус барбекю


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com