Відкрити категорії

Домашній кетчуп з кабачків-цукіні


Домашній кетчуп з кабачків-цукіні

Інгредієнти:

цукіні - 2 кг;
середні яблука - 2 шт.;
середня цибуля - 4 шт.;
часник - 6 зубчиків;
цукор - 100 г;
сіль - 2 ст. л.;
оцет - до 110 мл;
томатна паста - 2 банки по 200 г;
перець;
орегано - 1 ч. л.

Із заданої кількості інгредієнтів ви отримаєте близько 2800 мл домашнього кетчупу.

Як приготувати домашній кетчуп з кабачків-цукіні. Ця чудова паста замінює магазинний кетчуп і дуже універсальна. Дуже добре підходить для страв на грилі, запіканок або піци.

Процес приготування домашнього кетчупу з кабачків-цукіні.

  1. Вимийте яблука, кабачки, часник і цибулю під холодною проточною водою і висушіть. Для кетчупу з кабачків можна використовувати будь-які, але не дуже кислі і досить тверді яблука.
    Добре вимийте всі продукти
  2. Очистити кабачки і розрізати уздовж на чверті. При необхідності обріжте насіннєву розетку.
    Очистити кабачки-цукіні
  3. Цибулю наріжте на більш дрібні шматочки, щоб їх було зручно подрібнювати в кухонному комбайні.
    Очистити та нарізати цибулю
  4. Очистити та нарізати яблука.
    Очистити та нарізати яблука
  5. Натерти шматочки цукіні, цибулю і яблука. Ви можете використовувати кухонний комбайн з відповідними дисками. Якщо у вас є тільки звичайна терка, натріть на ній цукіні і яблука і дуже дрібно наріжте цибулю.

    Помістіть терті овочі (не вичавлюйте з них сік) в каструлю з мінімальною ємністю 4 літри. Додайте 2 ст. л. солі, тобто близько 25 г і менше половини чашки дрібного цукру, тобто близько 100 г (ви можете додати трохи менше цукру). Все перемішати і довести до кипіння (без кришки). Як тільки овочі почнуть закипати, уменшіть потужність плити до такої міри, щоб вміст каструлі тільки злегка кипів. Готуйте терті овочі протягом години. Кожні кілька хвилин помішуйте все це дерев'яною ложкою.
    Натріть цукіні, цибулю і яблука. Варіть їх в каструлі з додаванням солі та цукру
  6. Після години приготування ви отримаєте досить густу пасту.
    В результаті ви отримаєте досить густу пасту
  7. Тепер додайте очищені і нарізані на дрібні шматочки зубчики часнику, дві банки по 200 г томатної пасти, перець, 1 ч. л. сушеного орегано або свіжого листя орегано. Нарешті, додайте менше половини склянки оцту.
    В каструлю додати томатну пасту, часник, орегано та оцту
  8. Все перемішайте і готуйте на повільному вогні останні 20-25 хвилин (без кришки взагалі).
    Все перемішайте і готуйте на повільному вогні приблизно 25 хвилин
  9. Кетчуп з цукіні практично готовий для консервації у банки. Тепер все необхідно перебити все за допомогою блендера до однорідної маси. Після чого перевірте смак кетчупу і, якщо необхідно, додати трохи солі або перцю.

    Приготуйте 8 чистих баночок по 350 мл кожна. Все ще гарячі банки (наприклад, взяті прямо з духовки або з каструлі з киплячою водою) будуть ідеальними для закривання кетчупу. Ви також можете використовувати інші ємності для банок. Важливо, щоб вони мали загальну ємність близько 2800 мл. Банки повинні бути ідеально чистими.

    Покладіть все ще киплячий кетчуп з цукіні в банки і щільно закрийте їх. Залиште не менше 1 см вільного простору. Переверніть банки догори дном і залиште їх на годину. Банки можна додатково накрити рушником (щоб вони остигали повільніше), але це не обов'язково.

    Після закінчення цього часу ви можете повернути їх правильно. Всі кришки повинні всмоктатися. Якщо ні, то банки повинні бути пастеризовані.


Пастеризація двома способами. Виберіть той, який підходить вам краще.

1. Пастеризація банок в духовці.
Помістіть гарячі банки в духовку, попередньо нагріту до 110 градусів. Не встановлюйте температуру вище, щоб не пошкодити гуму в кришках. Поставте банки на термін до 15 хвилин. При натисканні пальцем кришка повинна бути увігнутою, вона не повинна деформуватися, підстрибувати. Якщо у вас холодні банки, то поставте їх в холодну духовку, а потім почніть нагрівати духовку до 110 градусів.

2. Пастеризація банок в каструлі з киплячою водою.
На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину. Розмістіть банки поруч одна з одною, але щоб вони не торкалися. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банки. Встановіть потужність плити на середню позначку і доведіть воду до кипіння. Уменшіть потужність до мінімуму і пастеризуйте банки приблизно протягом 15 хвилин.

Зберігайте банки з кетчупом в прохолодному, темному і сухому місці строком до двох років. Дуже добре підходить для страв на грилі, запіканок або піци. Домашній кетчуп з цукіні також дуже смачний на бутербродах.


Смачного!

Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 40 хвилин
Кухня: Італійська
Опис: Домашній кетчуп з кабачків-цукіні - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 63 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 55)
Ключові слова: Соуси

Домашній кетчуп з кабачків-цукіні


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com