Відкрити категорії

Як приготувати соус песто


Як приготувати соус песто

Інгредієнти:

пучок базиліка - 60 г;
сир пармезан - 50 г;
кедрові горіхи - 50 г;
часник - 2 маленьких зубчики;
оливкова олія - 1/3 склянки (близько 75 мл);
спеції: менше половини чайної ложки солі, 1/4 чайної ложки перцю.

Сьогодні будемо готувати дуже ароматний і дуже смачний домашній соус песто. Рецепт простий і ви підготуєте соус песто з базиліка менш ніж за п'ятнадцять хвилин.

Процес приготування соусу песто.

  1. Покладіть велику жменю або близько 50 г кедрових горіхів в суху, середньо нагріту сковороду. Підсмажте їх кілька хвилин, щоб вони злегка підсмажилися. Час від часу перемішуйте їх дерев'яною ложкою. Не смажте їх занадто сильно, щоб вони не стали гіркими.

    Порада: кедрові горіхи також можна безпечно замінити іншими ніжними горіхами з досить м'якою структурою. Я рекомендую кешью. Також можете використовувати мигдаль або навіть гарбузове насіння.
    Смажимо кедрові горіхи
  2. Вимити і висушити листя базиліка. Крім того, приготуйте менш 1/3 чашки оливкової олії. Вона не повинна бути гіркою. Дуже дрібно натерти 60 г сиру Пармезан або іншого. Ви також можете додати 1-2 маленьких зубчики часнику, але це не обов'язковий інгредієнт. Часник має бути свіжим і очищеним. Крім того, підготуйте менше половини чайної ложки солі і 1/4 чайної ложки перцю - приблизно.
    Підготуємо всі продукти для соусу песто
  3. Самий традиційний спосіб приготування песто - подрібнити інгредієнти в мармуровій ступці. Помістіть всі інгредієнти, крім солі і перцю в ступку і перемішуйте до отримання задовільної консистенції. Я рекомендую не додавати весь тертий сир і оливкове масло. Залиште трохи на потім.
    В ступці перемішуємо всі продукти
  4. В даний час найчастіше ми звертаємося за допомогою до ручних блендерів або інших подрібнювачів. Блендерна типу. В такому випадку контролюйте ступінь подрібнення песто. Не потрібно його перебивати до однорідної маси.
    Якщо є блендер, то можна в ньому збити соус песто
  5. Соус песто найкраще подавати негайно, наприклад, в суміші з макаронами або на тарілці. Песто можна покласти і на свіжий хліб, наприклад, на шматочки багета. Він також відмінно підходить для салатів. Ніколи не нагрівати соус песто, тому що базилік в такій великій кількості може стати гірким (під впливом високої температури).
    Готовий соус песто
  6. Свіжий домашній песто можна також покласти в банку і відправити в холодильник на строк до двох тижнів і більше. Потім я рекомендую налити додатковий шар масла поверх песто, щоб продовжити термін використання. Баночка повинна бути чистою і закрученою. Песто також можна заморозити в пакетиках. Смачного!
Час приготування: 15 хвилин
Час на підготовку: 5 хвилин
Кухня: Італійська
Опис: Як приготувати соус песто - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 60 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 55)
Ключові слова: Соуси

Як приготувати соус песто


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com