Відкрити категорії

Соус Болоньєзе




Сьогодні приготуємо дуже смачний соус Болоньєзе.

Інгредієнти:
цибулина – 1 шт.;
стебла селери – 2 шт.;
морквина – 1 шт.;
фарш - 600 г;
томат (400 г) - 1 банка;
червоне сухого вина - 0,5 ст. води;
рослинна олія для обсмажування;
сіль, перець за смаком.

Процес приготування соусу Болоньєзе.


Для початку підготуємо овочі. Дрібно рубаємо одну середню цибулину.

1


Нарубаємо 2 стебла селери. Корінь використовувати не раджу. У нього занадто сильний аромат.

2


Натираємо одну морква на середню терку.

3


Нам знадобиться 600 г м'яса - у мене свинина і яловичина. Подрібнюю його за допомогою м'ясорубки. У мене середня решітка

4


Прогріваємо рослинне масло. Смажимо цибулю. Коли вона стане злегка золотистою і прозорою, висипаємо селеру. Смажимо на середньому вогні ще три хвилини.

5


Висипаємо моркву. Смажимо 4 хвилини, постійно помішуючи. Потім знімаємо з вогню.

6


У великій сковорідці на розігрітій олії обсмажуємо фарш. В процесі лопаткою розбиваємо грудочки. Фарш повинен зовсім трохи озолотитися, але не пересушитися. В кінці солимо і перчимо.

7


Додаємо овочі та одну банку томатів у власному соку, перемішуємо.

8


Вливаємо півсклянки червоного сухого вина. Якщо не хочете використовувати алкоголь, то замініть його водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 1 годину.

9


Коли соус буде готовий, відварюємо спагеті.

10


Подаємо з нашим соусом Болоньєзе з тертим сиром і базиліком.

11


Приємного апетиту і гарного настрою!


Соус Болоньєзе


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com