Відкрити категорії

Соус Болоньєзе


Соус Болоньєзе


Сьогодні приготуємо дуже смачний соус Болоньєзе.

Інгредієнти:
цибулина – 1 шт.;
стебла селери – 2 шт.;
морквина – 1 шт.;
фарш - 600 г;
томат (400 г) - 1 банка;
червоне сухого вина - 0,5 ст. води;
рослинна олія для обсмажування;
сіль, перець за смаком.

Процес приготування соусу Болоньєзе.


Для початку підготуємо овочі. Дрібно рубаємо одну середню цибулину.

11


Нарубаємо 2 стебла селери. Корінь використовувати не раджу. У нього занадто сильний аромат.

22


Натираємо одну морква на середню терку.

33

Рекламний блок
Нам знадобиться 600 г м'яса - у мене свинина і яловичина. Подрібнюю його за допомогою м'ясорубки. У мене середня решітка

44


Прогріваємо рослинне масло. Смажимо цибулю. Коли вона стане злегка золотистою і прозорою, висипаємо селеру. Смажимо на середньому вогні ще три хвилини.

55


Висипаємо моркву. Смажимо 4 хвилини, постійно помішуючи. Потім знімаємо з вогню.

66


У великій сковорідці на розігрітій олії обсмажуємо фарш. В процесі лопаткою розбиваємо грудочки. Фарш повинен зовсім трохи озолотитися, але не пересушитися. В кінці солимо і перчимо.

77


Додаємо овочі та одну банку томатів у власному соку, перемішуємо.

88


Вливаємо півсклянки червоного сухого вина. Якщо не хочете використовувати алкоголь, то замініть його водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 1 годину.

99


Коли соус буде готовий, відварюємо спагеті.

1010


Подаємо з нашим соусом Болоньєзе з тертим сиром і базиліком.

1111


Приємного апетиту і гарного настрою!

Рекламний блок
Соус Болоньєзе


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com