Відкрити категорії

Як приготувати домашній майонез


Як приготувати домашній майонез


Майонез часто використовується як основна заправка для салатів. З домашнім майонезом ви зможете імпровізувати, тому що в нього можна додавати різні продукти, які дозволять змінити смак, текстуру і колір. Наприклад, овочі (подрібнені), фруктові соки, різноманітні молочні продукти, оцет, томатна паста, а також спеції, цибуля, каперси, варені яйця. Ці продукти здатні надати домашньому майонезу особливий смак.

Взагалі з майонезом можна робити різні страви. Це можуть бути закуски з часником, сиром, різні овочеві салати та ін. Майонез також можна використовувати в якості інгредієнта для складного соусу, наприклад, якщо потрібен соус з майонезу, щоб заправити салат, або часниковий соус.

Якщо ви хотіли приготувати майонез вдома, тоді використовуйте запропонований рецепт і вам більше не захочеться купувати цей продукт в магазині. Домашній майонез з легкістю замінить собою магазинний. До того ж, він набагато корисніше, адже в ньому немає консервантів, а крім того він дешевше. І ще одна перевага– ви можете використовувати улюблені спеції.

Інгредієнти:
жовток — 1 шт.;

Рекламний блок
масло салатне – близько 240 мл;
сіль – за смаком;
перець білий — за смаком;
сік лимона — 1 ст. ложка;
мускатний горіх – 1,5 г;
оцет винний – 11 мл.

Готуємо домашній майонез.


Спочатку відокремте жовток і збийте його на високій швидкості в міксері. Збийте жовток, поки він не стане лимонного кольору і не загусне.

11


Потім треба додати до нього половину оцту і сухі інгредієнти. Знову все гарненько збийте міксером.

22


Далі додавайте по краплі масло — по 10 мл, продовжуючи збивати масу міксером, потім додати ще масла і знову збийте. Це необхідно тому, що якщо відразу додати масло, соус може просто згорнутися і однорідної маси не вийде.

33


Додавши масло, акуратно тоненькою цівкою влийте решту оцта, не забувайте в цей час збивати масу міксером.

44


Потім влийте лимонний сік. Добре перемішайте.

55


Все, домашній майонез можна подавати на стіл!

66


Виходить він густим і з хорошою кремовою текстурою. Якщо необхідно зробити більше майонезу, тоді просто збільшити кількість всіх інгредієнтів.

Рекламний блок
Як приготувати домашній майонез


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Смачно" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua