Відкрити категорії

Домашній майонез за 1 хвилину




Багато разів я намагалася приготувати майонез, який би був таким же смачним, як в радянський час. Тоді його продавали в спеціальних маленьких баночках, і зберігався він зовсім короткий час. А зараз? Сучасний майонез може зберігатися 6 місяців. Навіть подумати страшно, що додали в цей продукт, щоб термін зберігання можна було збільшити на такий тривалий час!

Днями я знайшла рецепт, який мені сподобався своєю простотою. Пішла на кухню і через хвилину я вже ходила з ложкою майонезу і хлібцем — пригощала домашніх, запитуючи їх про смак. Домашній майонез сподобався всім!

Тепер я хочу поділитися цим рецептом з вами. Я вже встигла ще кілька разів його приготувати, так як це швидко. А ще я хотіла перевірити чи виходить він завжди або це рідкісна випадковість і перший млинець не виявився цього разу великою грудкою. Виходить завжди — перевірено!


Інгредієнти:
— 1 яйце;
— 1 ч. л. солі;
— 1 ч. л. яблучного оцту;
— 0,5 ч. л. цукру;
— 120 мл рослинного масла без запаху.

Приготування домашнього майонезу.


Беремо сухий і чистий стакан високий для збивання блендером. Закидаємо туди яйце.

1


Засипаємо сіль.

2


Додаємо цукор.

3


Заливаємо яблучний оцет (або звичайний оцет, якщо він для вас звичніше).

4


Заливаємо олію без запаху і яскравого смаку.

5


Вставляємо в склянку занурювальний блендер і на найвищій швидкості збиваємо кілька секунд.

6


Під час збивання маса почне біліти і густіти.

7


Як тільки вона загусла до густоти майонезу і повністю перемішалася, можна вважати майонез готовим.

8


Не здумайте зберігати цей майонез 6 місяців! Зберігаємо в холодильнику в закритій ємності максимум 1-2 дні, тим більше, що порція досить маленька і вона швидко з'їдається.

9


Смачного!


Домашній майонез за 1 хвилину


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com