Відкрити категорії

Пісний майонез


Пісний майонез


Інгредієнти:
Рослинна олія 4 ст.л.
Гірчиця 2 ст.л. (або за смаком)
Вода 1.5 ст.
Лимонний сік 2 ст.лож.
Сіль 1 ч.л.
Цукор 1 ч.лож.
Борошно 0.5 ст.

Приготування:
Борошно розведіть водою, розмішайте гарненько, щоб не було грудок. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Варіть поки не загусне, остудіть.

Збийте блендером (насадкою для пюрірованія) пісне масло з лимонним соком, гірчицею, цукром і сіллю. Потім по ложечці додаємо заварку з борошна і продовжуємо збивати до однорідного стану.

Рекламний блок

Густоту майонезу регулюємо борошняної заваркою (треба погустіше, проварили подовше). І все!)

Пробуємо, може підрегулювати за своїм смаком, і заправляти салати). Смачного! Нехай Піст буде вам в радість!

Трошки історії про майонез :
Цей чудовий соус, як і все має свою історію, навіть не одну). Майонез, як зрозуміло з його назви, має французьке коріння. І в цьому немає нічого дивного. Соуси - основа французької кухні, яка вважається у всьому світі еталоном вишуканості і смаку.

Існують дві версії винаходу соусу «Майонез». Обидві вони пов'язані з містом Маон (або Майон), столицею острова Мінорка, тільки вони відносяться до різних історичними подіями і видатним людям того часу.

Одна з них свідчить, що знаменитий на весь світ соус з'явився в 1757 році, в розпал боротьби за середземноморський острів Менорка. Його столицю Майон якраз тоді захопили французи на чолі з герцогом де Рішельє. Через деяких час їм вже довелося оборонятися самим - фортецю взяли в облогу англійці.

У французів ніякої їжі, окрім яєць і оливкової олії, практично не залишилося. З цих продуктів готували омлети і яєчні. Самі розумієте, що таке «різноманітність» може набриднути не тільки звиклому до делікатесів аристократу. А тому Рішельє, виявив кухареві своє невдоволення. Винахідливий кухар розтер з сіллю і цукром яєчні жовтки, додав в отриману суміш масло і прянощі і все це ретельно збив.

Рекламний блок
Пісний майонез


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com