Відкрити категорії

Французький соус бешамель




Інгредієнти:
Молоко - 500 мл,
Масло вершкове - 30 г,
Мускатний горіх - щіпка,
Чорний мелений перець - щіпка,
Борошно - 30 г,
Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:
Ставимо на вогонь чисту каструльку з товстим дном і даємо вершковому маслу розтанути.

1



Тепер вимикаємо вогонь і трохи вводимо борошно пшеничне.

2


Швидко збиваємо вінчиком борошно і масло.

3



Потім знову поміщаємо соус на невеликий вогонь і продовжуємо помішувати приблизно 3 хвилини.

4



По трохи, не перестаючи помішувати, починаємо вводити в соус молоко - починаємо зі 150 мл.

5



Працюючи вінчиком, доливаємо ще третину від обсягу молока, передбаченого рецептом.

6



Як тільки грудки зникнуть, виливаємо решту молока і залишаємо соус уваритися на 20 хвилин на повільному вогні. Приблизно за 4 хвилини до закінчення варіння приправляємо і солимо наш соус.

7



Щоб Ваш соус бешамель був гарним і в ньому точно не було грудок протріть його через сито.

8



Ось і все, тепер неперевершений соус бешамель можна сміливо використовувати за призначенням - для заправки салатів, приготування інших страв або соусів.

9



Смачного!


Французький соус бешамель


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com