Відкрити категорії

Домашній густий майонез


Домашній густий майонез


Сьогодні порадую всіх любителів майонезу, тих, хто бачить його в кожному своєму блюді, їсть просто з хлібом, з будь-яким салатом, додає в борщ замість сметани і у всі інші мислимі і немислимі страви.

Якщо ви ставитеся до ярого прихильника соусу під назвою майонез чи любите його, але не купуєте через високу шкідливість, візьміть на замітку, а ще краще додайте в закладки цей чудовий рецепт, за яким майонез завжди вдається густим, смачним, а головне, готується за лічені хвилини.

Для основного соусу:
1 яйце, бажано свіже і домашнє;
50 мл оливкової олії;
50 мл кукурудзяної олії;
50 мл соняшникової олії;
1/2 чайної ложки солі;
1/2 чайної ложки з верхом цукру.

Додаткові інгредієнти за бажанням для наповнення:
французькі або прованські трави - 2 г;
твердий сир - 50-75 г;
хрін столовий готовий - 1 столова ложка;
лимонний сік - 1 чайна ложка, або по-смаку;
маринований огірочок.

Як приготувати густий домашній майонез.


Готую я майонезну основу з двох основних інгредієнтів - це масло і яйце. Важливо, щоб обидва інгредієнта були дуже і дуже холодними. Найкраще масло попередньо заморозити. Не бійтеся, в лід воно не перетвориться, зате майонез вийде вдалим! Додавайте в заморожене масло холодне яйце разом з жовтком і білком. Почніть збивати.

11


За бажанням додайте лимонний сік для легкої пікантною кислинки. У стандартному рецепті використовують оцет або оцтову есенцію.

22

Рекламний блок
Сюди ж додайте сіль, але трошки, пересолений майонез зіпсує смак всьому, до чого буде доданий. В даному випадку краще недосолити, ніж пересолити.

33


Наступний компонент - цукор. Як відомо, в поєднанні з сіллю ця приправа розкривається значно глибше за смаковими якостями, ніж кожен окремо. Не забувайте, що ви готуєте майонез, соус для салатів та інших страв з овочів і м'яса, а не десерт.

44


Якщо ви дочекались, коли масло підморозиться, додали в нього холодне домашнє яйце, то після початку збивання вже через хвилину-другу у вас вийде ось такий густий майонез! Секрет саме в холодних складових. Запам'ятайте цей важливий секрет і радуйте себе і своїх улюблених домашнім шедевром.

У магазині ви його більше купувати не будете! Додайте французькі трави і часник по-смаку - отримаєте чудовий ароматний соус. Добре в ньому будуть себе почувати і дрібно натерті мариновані (не солоні) огірочки.

55


Щоб зробити майонез з хріном, додайте в чашу ложку готового тертого хрону, попередньо відцідити рідину. Ця добавка зробить соус не таким густим, але дуже смачним.

66


Ось так виглядає майонез з хріном в готовому вигляді. Використовуйте його для заправки домашніх салатів, як соус до м'яса, риби, котлет. Він дуже смачний, тому відмінно підходить до картоплі фрі або просто до хліба. Спробуйте, вам сподобається!

77


А ось для любителів твердого сиру пропоную ось таке доповнення до класичного рецепту. Розітріть в саму дрібну крихту, майже в порошок, шматочок твердого сиру. Також дуже смачний вершковий смак додасть майонезу м'який вершковий бутербродний сир. Додайте наповнювач до готової майонезної заготівлі і збийте до однорідності. Смак вас дуже порадує!

88

 

Секрети приготування домашнього майонезу.


- Є в приготуванні майонезу в домашніх умовах один єдиний, але дуже важливий секрет: використовуйте два основних інгредієнта (масло і яйце) тільки холодними, а ще краще масло заморозити.

- Якщо в процесі приготування (збивання) майонез не хоче загуснути, поставте його в холодильник на 15-20 хвилин в морозильну камеру на чверть години, після чого продовжуйте збивати.

- Масло можна використовувати будь-яке, яке є. Майонез на чистій оливковій буде гірчити, тому рекомендовано додавати його в суміш кукурудзяної і рафінованої соняшникової олії.

- Домашній майонез готується на основі сирого яйця, бо термін його зберігання в холодильнику не перевищує декількох днів. Готуйте стільки, скільки знадобиться прямо зараз. На запас заготовлюйте тільки масло (витримуючи до помутніння і загустіння в морозильній камері), адже маючи його, майонез готується всього кілька хвилин!

Рекламний блок
Домашній густий майонез


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com