Відкрити категорії

Як приготувати кетчуп




Осінь в самому розпалі, ринки ломляться від свіжих овочів і фруктів. Але скоро ціни зростуть в рази, тому займатися заготовками зараз саме час. Хочу поділитися з вами чудовим рецептом кетчупу на зиму. Це чудовий спосіб заготовити помідори в домашніх умовах. Взимку у вас під рукою завжди буде пляшечка смачного кетчупу, який на відміну від покупних варіантів, вже точно буде зроблений тільки зі свіжих помідорів.

Всі інгредієнти я вказала в розрахунку на 1 кг помідорів. Відповідно, якщо беремо більше томатів, то збільшуємо кількість інших продуктів. Я готувала кетчуп з 2 кг помідорів. Томати можна брати будь-якого сорту.

Інгредієнти:
томати - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 200 г;
часник - 100 г;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 2 ст. ложки;
оцет 9% - 1-2 ч. ложки;
перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки;
кориця мелена - 0,5 ч. ложки;
перець ґрунтовий - 500 г;
вода - 0,5 склянки.

Як приготувати кетчуп в домашніх умовах.


Помідори миємо.

1


Готуємо всі інші продукти. Чистимо цибулю і часник. Перець ґрунтовий можна додавати, а можна і не використовувати зовсім. Якщо хочете робити кетчуп з перцем, то його треба взяти в 2 рази менше, ніж помідорів. Перець теж миємо і чистимо від насіння.

2


Нарізаємо всі овочі середніми шматками і складаємо у велику каструлю. Наливаємо в каструлю 0,5 склянки кип'яченої води.

3


Каструлю ставимо на середній вогонь. Періодично помішуємо ложкою. Нічого не пригорить, тому що овочі швидко дадуть власний сік. Залишаємо варитися на 30 хвилин.

4


Зайву воду можна злити в окрему каструлю (буде томатний сік до вечері). Зливаємо як відварену картоплю - трохи відкривши кришку. Отриману суміш збиваємо блендором поки не вийде однорідна субстанція. Готуємо спеції, сіль і цукор і додаємо все у кетчуп.

5


Гарненько збиваємо ще раз.

6


Пляшки (можна і банки, але пляшки якось звичніше) миємо содою і стерилізуємо. Бажано використовувати пляшки з широкою шийкою. Через широку воронку наливаємо кетчуп в пляшки і закриваємо кришками.

7


Зберігається такий кетчуп в холодильнику. Після відкриття, кетчуп зберігається близько 2 тижнів, але зазвичай з'їдається швидше. Приємного апетиту!


Як приготувати кетчуп


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com