Відкрити категорії

Соус бешамель




Соус бешамель - це класичний французький соус з масла, борошна і молока. Це універсальний соус, що становить основу більшості вершкових соусів, запіканок, макаронів з сиром і багатьох інших страв. Читайте далі, щоб дізнатися, як приготувати цей смачний соус.

Як правильно приготувати соус бешамель.


Інгредієнти:
2 столові ложки вершкового масла;
4 1/2 столові ложки борошна;
3 склянки молока;
1 чайна ложка солі;
1 щіпка мускатного горіха;

Підготовка інгредієнтів.

Виміряйте інгредієнти. В соусі бешамель вкрай важливо співвідношення молока, борошна і вершкового масла, так як текстура і смак соусу ґрунтуються лише на цих трьох інгредієнтах. Обов'язково використовуйте точні вимірювання: 2 столові ложки вершкового масла, 4 1/2 столові ложки борошна і 3 склянки молока.

Якщо ви віддаєте перевагу більш густому соусу, додайте 1/2 склянки борошна, а якщо більш рідкому, додайте 1/2 склянки молока. З використанням жирного молока соус вийде більш густим, а із знежиреним більш рідким.

1

Нагрійте молоко. Налийте молоко в маленьку каструлю. Поставте його на вогонь і включіть середньо-низьку температуру. Нагрійте молоко, але не доводьте його до кипіння. Зніміть молоко з вогню, як тільки воно нагріється, і накрийте кришкою.

Ви також можете розігріти молоко в мікрохвильовій печі. Нагрівайте молоко протягом хвилини при низькій температурі. Перевірте готовність, якщо молоко не досить нагрілося, поставте назад в мікрохвильову піч і нагрівайте ще одну хвилину. Якщо молоко закипить, візьміть нову порцію молока, так як це може вплинути на смак.

2


Приготування пасерування.

Розтопіть вершкове масло. Покладіть вершкове масло у важку сковороду і поставте на середній вогонь. нагрівайте масло, поки воно не розтане, але не допускайте, щоб воно стало коричневого кольору.

3


Додайте борошно. Покладіть відразу все борошно в сковороду з вершковим маслом. Спочатку вона збереться в грудки. Перемішайте його дерев'яною ложкою, щоб розбити грудки і створити однорідну суміш.

4


Приготуйте пасеровку. Продовжуйте готувати пасеровку на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин. В процесі пасеровка почне темніти. Золотиста суміш називається світлим пасеруванням. Не допускайте, щоб пасеровка потемніла, так як це вплине на смак і колір соусу бешамель. При необхідності зменшіть температуру, щоб вона не підгорала.

5


Приготування соусу бешамель.

Додайте одну столову ложку молока. Енергійно збийте, щоб соус став більш рідким. Ретельно змішайте інгредієнти. Соус не повинен бути водянистим.

6


Додайте молоко, що залишилося. Повільно влийте залишки молока однією рукою, збиваючи суміш іншою рукою. Продовжуйте, поки не використаєте все молоко, а потім змішуйте ще протягом декількох хвилин.

7


Приправити соус бешамель мускатним горіхом. Густий, вершковий, білий соус можна також посолити і поперчити. Полийте їм овочі, приготовані на пару, або рис і відразу ж подавайте або використовувати як основу для іншої страви.

8


Готово.

9


Використання соусу бешамель.

Приготуйте макарони з сиром. Додати у готовий соус бешамель кілька склянок сиру чеддер, збиваючи, поки він не розплавиться. Полийте соусом макарони, а потім перекладіть у форму для запікання. Посипте тертим сиром і запікайте в духовці, поки блюдо не покриється рум'яною скоринкою і не почне пузиритися.

10


Приготуйте картопляну запіканку. Викладіть у форму для запікання тонко нарізану картоплю і нарізану зелену цибулю і полийте соусом бешамель. Посипте тертим сиром пармезан. Запікайте в духовці, поки картопля не стане хрусткою, а соус і сир не почне пузиритися.

11


Приготуйте суфле з сиром. Змішайте соус бешамель із збитими яйцями, сиром і спеціями. Налийте суміш у форму і запікайте до появи рум'яної скоринки.


Соус бешамель


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com