Відкрити категорії
Маринад для смаженого м’яса
- Переглянути -
Переглядів: 1 157   |  Коментарів 0
Як приготувати соус барбекю
- Переглянути -
Переглядів: 3 113   |  Коментарів 0
Як приготувати соус сальса
- Переглянути -
Переглядів: 2 379   |  Коментарів 0
Домашній кетчуп з кабачків-цукіні
- Переглянути -
Переглядів: 2 859   |  Коментарів 0
Як приготувати соус песто
- Переглянути -
Переглядів: 1 976   |  Коментарів 0
1 2 3 4 5 6 7 8

Соуси кулінарні рецепти.

Соуси - це рідка приправа до м'ясних, рибних, овочевих страв. Соуси можуть подаватися окремо в спеціальних соусниках. У цьому випадку вони будуть представляти холодну закуску. Також соусами заправляються різні салати, макаронні вироби. На піцу мажеться томатний соус, соусами приправляються різні гарніри.

Соуси призначені, в першу чергу, для того, щоб посилити смакові якості того чи іншого продукту, додати страві соковитості, а також збільшити калорійність в деяких випадках. Як приготувати соус, щоб той покращив страву? У багато соусів додаються всілякі спеції, включаючи чорний мелений перець, часник, червоний перець, кріп, петрушку. Крім того, в приготування соусів важливе значення має і колір того чи іншого соусу. У багатьох стравах соус виконує роль не тільки підсилювача смаку, але і своєрідного «прикрашувача». Наприклад, кислий соус з журавлини яскраво-червоного кольору дуже мальовничо виглядає на ванильному морозиві.

Найпоширеніші різновиди соусу це: майонез, грузинські ткемалі і сацебелі, кетчуп, соєвий соус, сальса, тартар, томатний, вершковий, сметанний, Цезар, сирний, часниковий, грибний, білий.

Якщо розглядати етимологію слова «соус», то воно має латинське походження і означає «посолений». Він може бути приготовлений на м'ясному, рибному, грибному бульйоні, на овочевому відварі, на молоці, сметані, кефірі, вершках, на фруктовому або ягідному соку, на білому та червоному вині. Соуси можуть бути гарячими і холодними, солодкими і кислими, гострими і пряними, рідкими і густими.

Соуси для салатів - це, як правило, густі або напіврідкі. Можуть бути приготовлені на майонезі, сметані, олії, йогурті. До складу гострих соусів входить або перець чилі, або будь-який гострий перець. Аджика - це густий гострий, що подається зазвичай до м'ясних страв.

Контакти: shefkuhar2@gmail.com