Відкрити категорії

Пахлава медова з горіхами




Інгредієнти:
Тісто:
Борошно - 500 г
яйце - 1 шт
сметана - 0,5 склянки
молоко - 150 мл
масло вершкове топлене - 50 г
дріжджі - 15 г (або 1 чайн.лож. сухих)
щіпка солі
Начинка:
Волоські горіхи - 250 г
цукор-250 г
Кориця-1 ч.л.
ванільний цукор - 5 г
Для змазування пахлави: 1 збите яйце
Для поливання: масло вершкове топлене - 200-250 г
Сироп: 100 г цукру і 100 мл води гарячої, мед

Приготування:
Молоко підігріти. Воно має бути комфортної температури. Додати в нього дріжджі і цукор. Добре розмішати до розчинення дріжджів. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце. Я розігріваю на мінімальній температурі духовку і ставлю туди опару .. Через 10 хвилин опара повинна підійти шапочкою. Збиваємо яйця, додаємо в них розм'якшене масло, сметану, ванільний цукор. Розмішуємо. Поступово вводимо борошно. Потроху. Вимішуємо тісто. Тісто не повинно бути крутим. Як тільки тісто перестане липнути до рук борошна вистачить.

Тісто накрити рушником і поставити в тепле місце на годину. Воно повинне піднятися вдвічі. Як воно підніметься обминаємо його, щоб вийшов весь вуглекислий газ.

За цей час робимо начинку: горіхи покриття в бледере, але не до порошкового стану. Додаємо до горіхів корицю, сахар.Размешіваем.

Після 1-1,5 години, тісто ділимо на 12 частин (і скачуємо в кульки), дві частини з яких повинні бути трохи більше за інших.

Кульки бажано накрити чимось (рушником або серветкою), щоб не підсихали.
Розкочуємо дуже тонко спочатку 2 великих кульки.
Форму (у мене була - 20х30 см) змащуємо вершковим маслом, укладаємо спочатку перший пласт, розподіляючи акуратно пласт по бортику. Знову змащуємо маслом вершковим, далі укладаємо ще один пласт - змащуємо маслом і посипаємо начинкою.

Далі так само розгортаємо всі інші пласти, змащуємо їх маслом і посипаємо начинкою. 11-й пласт змащуємо маслом, але не посипаємо начинкою, а відразу кладемо на нього 12-й. Защипувати краю пахлави і обрізаємо непотрібні залишки.

Пахлаву нарізати у вигляді ромбів, але не до кінця, самий нижній шар не різати, щоб цукор не висипався на деко. Кожен ромб прикрасити фундуком (або волоським горіхом). Змастити пахлаву яйцем збитим.

Форму з підготовленою пахлавой поставити в нагріту духовку (200градусов). Через 10-15 хвилин вийняти, розрізати ножем в тих же місцях, що й раніше розрізали, але вже до кінця. У проміжках між ромбами налити масло (100г), знову поставити пахлаву в духовку (ще десь на 25 хвилин). Коли верх пахлави злегка підрум'яниться, вийняти її з духовки, знову полити олією і знову поставити в духовку.
За 5 хвилин до готовності полити сиропом.


Пахлава медова з горіхами
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com