Відкрити категорії

Як приготувати чак-чак




Чак-чак, так іменується східна солодкість, яка складається з тіста і меду. Але варіантів приготування цих ласощів дуже багато. У даному рецепті за основу взято башкирський варіант, але вже замість меду використовується згущене молоко.

Інгредієнти:
борошно пшеничне — 3 склянки;
яйце куряче — 4 шт.;
цукор — 3 стіл. ложки;
сіль — 1/2 ч. ложки;
олія соняшникова (для фритюру) — 1 стакан.

Готуємо чак-чак.


Взяти глибоку миску, щоб зручніше було збивати її вміст віночком. Розбити туди яйця.

1


До яйцям додати цукор і сіль. Вміст миски добре збити виделкою або вінчиком. Повинна з'явитися пінка.

2


Всипати до яєць борошна і почати вимішувати майбутнє тісто спочатку віночком (виделкою), потім руками.

3


Замісити тісто. Продовжувати м'яти його ще 5 хвилин.

4


Коли тісто готове, необхідно покласти його в целофановий мішечок і дати йому «відпочити» 30 хвилин. Розкачати тісто в тонкий коржик. Ширина такого коржа повинна бути не більше 3 мм.

5


Розрізати корж на тонкі смужки спочатку уздовж.

6


Потім розрізати корж поперек.

7


Повинні вийти такі симпатичні смужки, розміром приблизно 1 см х 2 см.

8


Взяти фритюрницю (казан, каструлю), головне, щоб ємність була досить глибока. Налити туди соняшникову олію. Поставити на повільний вогонь.

9


Коли масло розігрілося, акуратно помістити в нього невелику жменьку маленьких смужок.

10


Чак-чак на ваших очах буде смажитися, перемішайте його в каструлі. На смаження однієї такої порції піде менше хвилини, тому варто уважно стежити за каструлею, інакше весь її вміст пригорить.

11


Як тільки ласощі стануть приємного кольору, вийняти чак-чак з каструлі за допомогою шумівки і покласти його в глибоку миску. Необхідно, щоб масло стекло з виробу.

12


Налити всю банку згущеного молока в миску до смажених паличок. Все дуже добре перемішати руками.

13


Викласти солодкі палички на тарілку у вигляді гірочки. Поставити блюдо в холодильник на 2 години. Необхідно, щоб тісто просякло згущеним молоком.

14


Все, готово!


Як приготувати чак-чак


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com