Як приготувати чак-чак
Чак-чак, так іменується східна солодкість, яка складається з тіста і меду. Але варіантів приготування цих ласощів дуже багато. У даному рецепті за основу взято башкирський варіант, але вже замість меду використовується згущене молоко.
Інгредієнти:
борошно пшеничне — 3 склянки;
яйце куряче — 4 шт.;
цукор — 3 стіл. ложки;
сіль — 1/2 ч. ложки;
олія соняшникова (для фритюру) — 1 стакан.
Готуємо чак-чак.
Взяти глибоку миску, щоб зручніше було збивати її вміст віночком. Розбити туди яйця.
До яйцям додати цукор і сіль. Вміст миски добре збити виделкою або вінчиком. Повинна з'явитися пінка.
Всипати до яєць борошна і почати вимішувати майбутнє тісто спочатку віночком (виделкою), потім руками.
Замісити тісто. Продовжувати м'яти його ще 5 хвилин.
Розрізати корж на тонкі смужки спочатку уздовж.
Потім розрізати корж поперек.
Повинні вийти такі симпатичні смужки, розміром приблизно 1 см х 2 см.
Взяти фритюрницю (казан, каструлю), головне, щоб ємність була досить глибока. Налити туди соняшникову олію. Поставити на повільний вогонь.
Коли масло розігрілося, акуратно помістити в нього невелику жменьку маленьких смужок.
Чак-чак на ваших очах буде смажитися, перемішайте його в каструлі. На смаження однієї такої порції піде менше хвилини, тому варто уважно стежити за каструлею, інакше весь її вміст пригорить.
Як тільки ласощі стануть приємного кольору, вийняти чак-чак з каструлі за допомогою шумівки і покласти його в глибоку миску. Необхідно, щоб масло стекло з виробу.
Налити всю банку згущеного молока в миску до смажених паличок. Все дуже добре перемішати руками.
Викласти солодкі палички на тарілку у вигляді гірочки. Поставити блюдо в холодильник на 2 години. Необхідно, щоб тісто просякло згущеним молоком.
Все, готово!
