Відкрити категорії

Шоколадний попкорн




Якщо належить сімейний перегляд фільму, то в якості ласощів на вечір Вам не придумати нічого кращого, ніж шоколадний попкорн. Ходити в кіно з чіпсами, сухариками, попкорном стало вже якось природно. Однак перегляди з різною хрусткою смакотою все ж краще влаштовувати вдома.

По-перше, Ви нікому не заважаєте хрускотом і шелестом упаковок, по-друге, ніхто не стане робити Вам зауваження на весь зал і псувати враження від перегляду, а в-третіх, вдома завжди можна перервати перегляд і, збігати на кухню, принести ще трохи попкорну, якщо Вам здасться мало того, що Ви захопили з собою відразу.

Інгредієнти на 10 склянок:
кукурудзяних зерен - 2/3 склянки;
кокосового (або вершкового) масла - 3 столові ложки;
шоколадних чіпсів або колотого темного шоколаду - 1-1/2 склянки;
несолоного арахісу - 1 склянка;
меду - 1/3 склянки;
кленового сиропу - 1/3 склянки;
екстракту ванілі - 1/4 чайної ложки;
сіль крупного помелу - за смаком.

Як приготувати шоколадний попкорн.


Щоб зробити попкорн почніть з того, що у великій каструлі розтопіть столову ложку нерафінованого кокосового масла або свинячого жиру, якщо Ви вирішили готувати на ньому. Використовуйте тільки саме каструлю, а не сковорідку інакше Ви ризикуєте провести день збираючи попкорн по всій кухні.

1


Розігрійте масло в каструлі на середньому вогні і киньте в нього одне кукурудзяна зернятко.

2


Закрийте його кришкою.

3

Дочекайтеся поки воно лопне.

4


Після цього можна додати інші зерна, приблизно 2/3 склянки: в залежності від розміру Вашої каструлі. В результаті у Вас повинно вийти 8 склянок попкорну. Але якщо каструля у Вас не велика, то краще готуйте попкорн порціями.

5


Після додавання зерен, закрийте каструлю кришкою і трусіть, поки вони будуть лопатися. Це може тривати хвилин 5-8. Постарайтеся дочекатися, поки всі зерна не полопаються. Тільки будьте акуратні і не спаліть попкорн.

6


Зніміть кришку і Вашій увазі постане красива, біла і пухнаста повітряна кукурудза.

7


Розділіть її на 8-9 склянок. Для цього використовуйте мірний стаканчик.

8


Викладіть попкорн на деко, злегка змащене олією.

9


Рівномірно висипте на деко склянку несолоного арахісу.

10


Розкладіть все по листу ложкою і відставте в сторону.

11


Щоб приготувати шоколад для попкорну візьміть шоколадні чіпси: вони швидше за все розтануть. Але можете використовувати і темний шоколад, розколовши його на шматочки, він створить неймовірний смак.

12


Додайте третину склянки меду.

13


Третину склянки кленового сиропу.

14


Пару ложок кокосової олії (якщо кокосової немає, використовуйте вершкову).

15


Розігрійте шоколад на середньому вогні, часто помішуючи.

16


Зупиніться, коли всі шматочки розтануть, а маса стане гладкою і повністю однорідною, і додайте 1/4 чайної ложки екстракту ванілі.

17


Полийте шоколадом суміш попкорну і горіхів.

18


Розподіліть по всьому листу і гарненько перемішайте.

19


Поставте деко в духовку, розігріту до 150 градусів, і дайте постояти хвилин 10.

20


Після цього перемішайте і дайте постояти ще хвилин 10.

21


Повторіть процедуру знову через все ті ж 10 хвилин. (Загальний час запікання попкорну має бути пів години).

22


Дайте повністю охолонути, періодично помішуючи, щоб попкорн не злипнувся. Трохи посоліть. Кукурудза повинна вийти хрусткою, а шоколад на ній не має клеїтися.

23


Кращі попкорн - це, звичайно, той, який Ви приготуєте самі. Ваші діти неодмінно оцінять це, особливо, якщо готувати його Ви будете разом.

24


Принадність приготування попкорну в домашніх умовах і в тому, що Ви самі вирішуєте, який вибрати шоколад і масло. Це особливо корисно, якщо хто-то у Вас вдома алергік або хтось сидить на спеціальній дієті.


Шоколадний попкорн


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com