Відкрити категорії

Шоколадні цукерки




Замість того, щоб дарувати коханій людині з особливого приводу коробку покупних цукерок, чому б вам не приготувати для нього або неї оригінальне ласощі? Шоколадні цукерки досить просто зробити в домашніх умовах, а ви можете забезпечити їх унікальними смаковими поєднаннями. Дізнайтеся, як зробити прості шоколадні цукерки, шоколадні трюфелі і шоколадні батончики.

Інгредієнти:
Прості шоколадні цукерки:
230 грам нарізаного або подрібненого шоколаду;
добавки, наприклад, горіхи, сухофрукти або кокосова стружка (за бажанням);
начинки, наприклад, карамель, арахісове масло або джем (за бажанням).

Шоколадні трюфелі:
230 грам нарізаного або подрібненого шоколаду;
1/2 склянки вершків;
1 столова ложка лікеру або кілька крапель ароматизатора;
какао-порошок або горіхи для покриття.

Шоколадні батончики:
1 стакан какао-масла;
1 склянку голландського какао-порошку;
1/2 склянки меду, кленового сиропу або нектар агави;
1 чайна ложка екстракту ванілі.

Як приготувати прості шоколадні цукерки.

Виберіть шоколад. Для цього підійде будь-який твердий шоколад або шоколадна стружка. Для цукерок ви можете взяти молочний, темний або навіть білий шоколад.

1


Розтопіть шоколад. Покладіть його в миску, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі. Готуйте при високій температурі протягом 30 секунд, потім відкрийте дверцята мікрохвильовій печі і розмішайте шоколад. Готуйте ще протягом 30 секунд, а потім знову перемішайте. Повторюйте, поки шоколад повністю не розтане. На даному етапі ви можете додати подрібнені горіхи, кокосову стружку, шматочки сухофруктів або інші інгредієнти.

Додайте кілька крапель екстракту м'яти, якщо хочете приготувати м'ятний шоколад.

2


Залийте шоколад у форми. Поки він ще гарячий, розлийте шоколад в спеціальні форми для цукерок. Форми бувають самих різних форм і розмірів. Ви можете їх придбати в магазинах посуду. Заповнюйте форми до країв. Якщо необхідно, згладьте поверхню зворотною стороною ложки.

3


Якщо у вас немає форм для цукерок, підійдіть до питання творчо і зробіть свої власні. Використовуйте в якості форм для цукерок форми для міні-кексів, маленькі паперові склянки, чарки і інші типи ємкостей.

4


Підніміть форму над столом на кілька сантиметрів і упустіть. Так ви позбавитеся від пухирців повітря, а шоколад краще ляже в форму.

5


Щоб зробити цукерки з начинкою, заповніть форми на половину, потім в центрі покладіть ложкою трохи карамелі, арахісового масла або іншої начинки. Залийте форму до країв шоколадом.

6


За бажанням прикрасьте шоколад кондитерською присипкою або іншими прикрасами.

7

 

8


Дайте цукеркам охолонути. Залиште їх на столі або покладіть в холодильник, щоб вони застигли. Дайте їм повністю охолонути, перш ніж діставати з форми.

9


Дістаньте цукерки з форми. Робіть це акуратно. Можете їх вживати відразу ж або загорнути в обгортковий папір для цукерок і кому-небудь подарувати.

10


Готово.

Як приготувати шоколадні трюфелі.

Зробіть шоколадну суміш. Покладіть шматочки шоколаду у велику керамічну або жароміцну миску. Налийте в маленьку каструлю вершки і доведіть до кипіння. Вилийте вершки на шоколад і помішуйте, поки шоколад повністю не розтане і не змішається з вершками.

11


Додайте ароматизатор. Якщо ви хочете додати лікер або інший ароматизатор, наприклад, ваніль або екстракт м'яти, додайте його в розтоплену шоколадну суміш.

12


Дайте шоколаду охолонути. Налийте його в форму для запікання або для тортів і залиште на столі, поки суміш злегка не загусне. Перемішайте ще раз, а потім накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник. Залиште шоколад в холодильнику на 2 години.

13


Переконайтеся, що шоколад повністю охолов, перш ніж перейти до наступного кроку. Вам буде набагато важче, якщо він все ще буде теплий.

14


Ви можете розтопити шоколад і залишити охолоджуватися протягом ночі, якщо ви хочете приготувати трюфелі на наступний день.

15


Сформуйте трюфелі. Щоб взяти шоколад з форми, використовуйте маленький совок для морозива або круглу чайну ложку. Руками сформуйте кульку; робіть це швидко, щоб шоколад не розтанув. Покладіть шоколадний трюфель на деко, викладений пергаментним або вощеним папером, щоб шоколад не прилип. Повторіть з рештою шоколадом, намагаючись робити трюфелі однакового розміру.

16


Якщо в процесі шоколад починає танути, спробуйте покрити руки какао-порошком або змочувати їх у холодній воді і ретельно витирати, перш ніж продовжити.

17


Ви також можете поставити шоколад назад в холодильник, щоб охолодити його в міру необхідності.

18


Покрийте трюфелі. Покатайте трюфелі в какао-порошку, подрібнених горіхах або інших інгредієнтах на ваш вибір. Намагайтеся покрити їх з усіх боків рівномірно.

19


Зберігайте трюфелі. Якщо ви не вживаєте їх відразу ж, зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику. Так як у них є вершки, їх не можна тримати надто довго при кімнатній температурі.

20

 

Як приготувати шоколадні батончики.

Розтопіть масло какао і підсолоджувач. Помістіть масло какао і підсолоджувач (мед, кленовий сироп або нектар агави) в миску. Готуйте в мікрохвильовій печі, поки масло какао не розплавиться повністю, потім перемішайте до отримання однорідної маси.

21


Додайте порошок какао та ваніль. Перемішайте до однорідної маси без грудочок.

22


Залийте шоколад у форми. Використовуйте для цього форми для шоколаду або налийте суміш у невелику форму для запікання, наприклад, у форму для хліба.

23


Дайте шоколаду охолонути. Дайте йому затвердіти при кімнатній температурі або поставте в холодильник, щоб прискорити процес. Якщо ви робите шоколадні батончики, злегка надріжте шоколад (приблизно до середини висоти), щоб полегшити подальший процес.

24


Дістаньте шоколад з форм. Дістаньте цукерки з форм або наріжте на батончики. Якщо ви не відразу його будете вживати, зберігайте шоколад в холодильнику.

25


Готово.


Шоколадні цукерки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com