Відкрити категорії

Сир в домашніх умовах



Сир в домашніх умовах


Інгредієнти:
1,5 л молока,
1 кг сиру,
100 г вершкового масла,
1 яйце,
1-1,5 ч. л. солі,
1 ч. л. соди.

Спосіб приготування:
Сир залити молоком і поставити на середній вогонь. Злегка помішувати.



Тримати на вогні до тих пір, поки наш сир не почне тягнутися за ложкою або братися грудкою.



Коли сир дійде до потрібної консистенції, ми перекладаємо його на друшляк або сито. Добре віджимаємо. Додаємо в нього яйце, масло, соду і сіль. І ставимо на вогонь при постійному помішуванні.



Тримаємо на плиті 5-10 хвилин, поки сир не почне нагадувати плавлений сир. Твердість та щільність домашнього сиру буде залежати від часу проведеному на вогні. Чим більше ми потримаємо, тим твердіше і щільніше буде наш сир.



Гарячу масу виливаємо в підготовлену форму.



Даємо сиру застигнути і можемо знімати пробу.



Смачного!


Сир в домашніх умовах
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com