Відкрити категорії

Хмиз




Інгредієнти:
Яйця - 2 шт.,
Сметана - 2 ст. л.,
Цукор - 1 ч. л.,
Горілка або коньяк - 1 ст. л.,
Борошно - 1,5 ст.,
Олія соняшникова - 2 ст.,
Сіль,
Цукрова пудра.

Спосіб приготування:
Збиваємо яйце з цукром і сметаною, додаємо дрібку солі, горілку або коньяк для того, щоб готовий хмиз хрустів. Можна використовувати будь-міцний алкоголь.


Хмиз



Додаємо борошно, замішуємо тісто. Воно повинно нагадувати пельменне по густоті.



Тісто розкачуємо на тонкі коржі розміром з долоню, товщиною близько 1 мм Коржі нарізаємо на вертикальні смужки, не розрізаючи краю. Далі ці смужки переплутуємо між собою.



Нагріваємо олію. Готовність олії можна перевірити кинувши в нього шматочок тіста. Коли масло готове, опускаємо в нього хмиз. Смажимо до золотистого кольору, при необхідності перевертаємо.



Потім хмиз кладемо в друшляк або на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.



Готовий хмиз щедро посипаємо цукровою пудрою.



Смачного!


Хмиз


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com