Відкрити категорії

Яблучний пиріг




Інгредієнти:
Борошно пшеничне 350 г
Сіль 1.25 ч.л.
Цукор-пісок 140 г
Вершкове масло 250 г
Мінеральна вода 100 мл
Яблука (160 г) 7 шт.
Лимонний сік 15 мл
Кориця 1 ч.л.
Тертий мускатний горіх ¼ ч.л.
Яйце куряче ½ шт.

Спосіб приготування:
В окремий посуд всипати борошно, сіль і цукор, все перемішати. Додати охолоджене масло, нарізане кубиками і розтирати поки маса не перетвориться на крихту.



Поступово налити холодну воду (додайте лід в стакан з водою) і замісити тісто. Розділіть його на 2 частини.


Розкачайте тісто розміром з диск, оберніть поліетиленовою плівкою і поставте у холодильник на годину. Приступайте до приготування яблук.



Яблука очистити від шкірки, виймаємо серцевину і нарізати дольками (діаметр 3-5 мм.)



У великій мисці змішати нарізані яблука з цукром, лимонним соком, меленою корицею, мускатним горіхом і сіллю. Залишити хвилин на 30.



Зливаємо сік в невеликий посуд щоб підігріти і додаємо 2 ст. ложки вершкового масла.Варим на середньому вогні поки рідина не стане густою. Та заливаємо яблука. І в цей же час витягуємо тісто.



Посипте трохи борошна на стіл, тісто і качалку. Розкачайте тісто діаметром 30 см і викладіть 1 частину на дно форми. Поправте края, зайве приберіть.



Викладаємо яблука.



Закриваємо яблука 2-м шаром тіста. Залишки тіста заправити під перший шар тіста.(щоб сік не витікав). Зробити ножем 6 невеликих розрізів в центрі пирога. Накрити пиріг поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник, щоб охолодити тісто. Вийняти тісто з холодильника, змастити яйцем і поставити в заздалегідь нагріту духовку до 220 С. Випікати 45-55 хв.



Коли сік почне пузиритися, проткнути зубочисткою або ножем одну з щілей. Яблука повинні бути м'якими. Вийняти пиріг,охолодити і нарізати на порційні шматки.



Смачного!


Яблучний пиріг


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com