Відкрити категорії

Французький яблучний пиріг




Інгредієнти:
Тісто:
Борошно пшеничне 200 г
Масло вершкове 100 г
Цукру 40 г
Яйця курячі 2 шт.
Ванілін 10 г

Начинка:
Яблуко 4 шт.
Масло вершкове 50 г
Цукор 100 г
Лимон 1 шт.

Спосіб приготування:
Щоб приготувати французький яблучний пиріг необхідно взяти вершкове масло, яблука, лимон, борошно, цукор, яйця і ванілін.

Спочатку займемося тістом. Просіваємо борошно у велику миску.

Французький яблучний пиріг



Натерти на крупній тертці вершкове масло, перемішуємо борошно і масло, акуратно, особливо не тріть пальцями, щоб масло не тануло.




Додаємо цукор, знову добре, але акуратно перемішуємо руками, повинна вийти масляна крихта.



Відокремити білки від жовтків. Додаємо жовтки і ванілін.



І швидкими рухами скатуємо тісто в кулю. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.



А поки займемося начинкою. Чистимо яблука від шкірки і видалимо серцевину. Нарізати шматочками яблука, збризкуємо лимонним соком, щоб яблука не потемніли.



Дістаємо тісто, розгортаємо його товщиною 5 см більше діаметра форми.

Перекладаємо тісто у форму. І пальцями притискаємо акуратно до форми.



Щоб прибрати зайве тісто з країв, проводимо качалкою по краю форми. Так край буде рівний і красивий.

Красиво викладаємо яблука у форму.



Поливаємо розтопленим вершковим маслом і потім посипаємо цукром. Для любителів кориці, можна змішати половину чайної ложки меленої кориці з цукром.



Ставимо пиріг в розігріту до 200 °C духовку на 30 хвилин або поки пиріг і яблука не підрум ’ яняться.



Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/francuzskijj-yablochnyjj-pirog

Французький яблучний пиріг


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com