Розсольник пітерський
Інгредієнти:
Яловичина на кістці 500 г
Огірки солоні cередні 2 шт.
Цибуля велика 1 шт.
Картопля середня 5 шт.
Крупа перлова 1 ст.
Петрушка корінь 1 шт.
Паста томатна 1 ст. л.
Олія соняшникова рафінована 50 мл
Перець чорний горошком 7 шт.
Морква маленька 1 шт.
Лавровий листочок 1 шт.
Вода 3 л
Розсіл огірковий 50 мл
Сіль 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Для приготування розсольнику потрібно взяти яловичі ребра, перлову крупу, картоплю, моркву, корінь петрушки, ріпчасту цибулю, солоні огірки, рослинне масло, огірковий розсіл і спеції. Іноді в розсольник додають трохи томатного пюре.
Реберця порізати на дрібні частини.
Реберця покласти в каструлю, залити 3 літрами холодної води, довести до кипіння, зняти піну і жир і варити до м'якості м'яса.
Солоні огірки розрізати вздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.
В окремий посуд відлити небагато м'ясного бульйону і припустити в ньому огірки до м'якості.
Перлову крупу просіяти, перебрати і добре промити.
Крупу залити 3 склянками окропу, поставити на слабкий вогонь і відварити до розм'якшення. Відвар злити, а крупу промити гарячою кип'яченою водою для видалення слизу.
Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками.
Моркву і петрушку очистити і натерти на середній терці.
Підготовлені коренеплоди викласти на сковороду з рослинною олією.
Овочі пасерувати до м'якості.
До моркви і петрушці додати трохи томатної пасти.
Овочі накрити кришкою і тушкувати протягом 5 хвилин.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Цибулю викласти на сковороду з розігрітим маслом і спасерувати.
У киплячий бульйон покласти картоплю і відварити його до готовності.
У бульйон додати крупу, пасеровані з томатом коріння, цибулю, огірки і поварити протягом 10 хвилин. За 5 хвилин до кінця варіння влити огірковий розсіл, покласти перець, лавровий лист і сіль.
З готового супу вийняти лавровий лист. Подавати до столу зі сметаною, посипавши зеленню.
Смачного!
Джерело: