Пиріжки з тіста філо з капустою



Пиріжки з тіста філо з капустою


Інгредієнти:
Тісто:
Борошно пшеничне 280 г
Вода 150 мл
Сода 0.25 ч. л.
Сіль 1 щіпка
Олія соняшникова рафінована 30 мл

Начинка:
Сіль 1 щіпка
Перець чорний мелений 1 щіпка
Лечо 70 ст. л.
Олія соняшникова рафінована 1 ст. л.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 1 шт.
Капуста білокачанна 150 г
Масло вершкове 10 г.

Спосіб приготування:
Для приготування тіста філо буде потрібно борошно, вода (обов'язково тепла), сіль, сода і рослинне масло (можна замінити оливковим).

Розчиняємо у воді сіль. Просіваємо в миску 2 рази 250 г борошна (30 г борошна залишаємо для розкочування). Вливаємо підсолену воду в борошно, додаємо на кінчику ножа соду, акуратно перемішуємо трохи.
Вливаємо соняшникову олію.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Замішуємо тісто. Воно буде не сильно круте, досить м'яке і еластичне.

Подпиліваем робочу поверхню борошном і скачуємо тісто в кулю.

Відбиваємо об стіл тісто не менше 50 разів. Структура тіста сильно зміниться. Воно стане більш гладким. Загортаємо тісто в рушник і витримуємо в холодильнику 1 годину.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Охолоджене тісто розрізаємо на 10 шматочків. Поки займаємося одним шматочком тіста, інші повинні лежати під рушником, щоб не обвітрися.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Розкочуємо шматочок в тонкий коржик. Після занурюємо руки в борошно і починаємо витягати тісто від центру до країв, одночасно крутити навколо осі. Робити це потрібно досить швидко.

Коржик повинна перетворитися в прозорий пласт (рушник спеціально взятий кольоровий, щоб показати наскільки тонким має бути тісто). Нічого страшного, якщо тісто трохи порветься. Пласти тіста розкладаємо на рушник для підсушування. Як тільки поверхня листа тіста трохи підсушити, його слід прикрити рушником.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Для приготування начинки знадобляться капуста, цибуля, морква, сіль, перець, рослинна олія і лечо (можна замінити кетчупом або томатною пастою).

Моркву тремо на крупній тертці, цибулю ріжемо тонкими четвертинками.

Капусту дрібно шаткуємо.

Розігріваємо столову ложку масла і обсмажуємо цибулю та моркву 5 хвилин.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Додаємо капусту і смажимо ще 10 хвилин.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Додаємо 2 столові ложки лечо. Якщо капуста не соковита, додаємо трохи води, тушкуємо до готовності капусти ще хвилин 5-10.

Готову капусти викладаємо на тарілку і Остуджуємо. Начинка готова.

Пиріжки з тіста філо з капустою



На посипану борошном робочу поверхню викладаємо пласт підсушеного тіста, викладаємо на тісто 1-2 ст. л. начинки.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Загортаємо начинку, підгинаючи краї тіста.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Викладаємо готові пиріжки на застелене фольгою (або пергаментом) деко (змащувати нічим не потрібно).

Пиріжки з тіста філо з капустою



Випікаємо в духовці хвилин 20 при 180 ° C, поки тісто не підрум'яниться. Змащуємо верх пиріжків вершковим маслом.

Пиріжки з тіста філо з капустою



Подаємо до столу теплими. Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/pirozhki-iz-testa-filo


Пиріжки з тіста філо з капустою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок