Банановий пиріг
Інгредієнти:
Тісто:
Масло вершкове 170 г.
Борошно пшеничне 340 г.
Сіль 1 щіпка
Мак 2 ст. л.
Ванілін 1 щіпка
Сметана 3 ст. л.
Яйця курячі 4 шт.
Банани 1 шт.
Цукор 170 г
Розпушувач 2 ч. л.
Сироп:
Лимон 1 шт.
Цукор 40 г
Апельсин 1 шт.
Спосіб приготування:
Для тіста нам знадобиться: розм'якшене вершкове масло, цукор, банан, яйця, сметана, мак, сіль, ванілін, розпушувач і борошно.
Збиваємо розм'якшене вершкове масло і цукор.
В отриману масу ламаємо шматочками банан і збиваємо до перетворення банана в пюре.
Додаємо яєчні жовтки. Вводимо мак і сметану.
Просіваємо борошно, додаємо дрібку солі, розпушувач і ванілін.
Вимішуємо тісто до отримання однорідної вологої маси.
Збиваємо білки з дрібкою солі в піну і додаємо 6 ст. л. цукру, ще раз збиваємо.
Повільно вводимо білки в тісто, акуратно розмішуємо.
Змащуємо форму (діаметром 25-30 см) вершковим маслом і виливаємо в неї тісто.
Випікаємо пиріг 1годину в розігрітій до 160 ° C духовці.
Для сиропу нам потрібно перемішати цукор, сік, цедру лимона і апельсина.
Змащуємо пиріг цитрусовим сиропом.
Смачного!
Джерело: