Відкрити категорії

Гратен картопляний


Гратен картопляний


Інгредієнти:
Картопля 700 г
Вершки 500 мл
Мускатний горіх мелений 1 ч. л.
Часник 3 зубчика
Сир твердий 150 г
Масло вершкове 10 г
Перець чорний мелений
Сіль.

Спосіб приготування:
Для приготування візьмемо картоплю, часник, твердий сир, спеції і рідкі вершки жирністю 10%.

Часник очистити і порізати тонкими пластинами.

Гратен картопляний



Вершки влити в каструлю, додати порізаний часник, мускатний горіх, чорний мелений перець, посолити та довести до кипіння. Зняти з вогню.

Рекламний блок

Гратен картопляний



Картоплю очистити, добре помити і порізати тонкими пластинами.

Гратен картопляний



Форму для випікання змастити вершковим маслом. Картоплю викладати шарами, поливаючи соусом з вершків.

Гратен картопляний



Так викласти всю картоплю і залити його вершками. Розігріти до 180 ° С духовку і відправити форму на 35-45 хвилин.

Твердий сир натерти на дрібній тертці.

Гратен картопляний



Коли картопля стане м'якою, дістати її і рясно присипати тертим сиром.

Гратен картопляний



А потім поставити ще на кілька хвилин в духовку, добавивши температуру до 200 ° С для отримання золотистої скоринки.

Гратен картопляний

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/graten

Рекламний блок
Гратен картопляний


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com