Картопляні зрази з грибами
Інгредієнти:
Картопля 800 г
Олія соняшникова рафінована 3 ст. л.
Панірувальні сухарі 6 ст. л.
Яйця курячі 1 шт.
Сіль 2 щіпки
Перець чорний мелений 1 щіпка
Начинка:
Гриби шампіньйони 300 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
Перець чорний мелений 1 щіпка
Сіль 1 щіпка.
Соус:
Сметана 7 ст. л.
Кріп свіжий пучок
Часник 3 зубчики.
Спосіб приготування:
Для приготування зраз візьмемо картоплю, печериці, ріпчасту цибулю, сметану, кріп, часник, яйце, панірувальні сухарі, рослинна олія і спеції.
Картоплю добре помити, залити холодною водою і відварити до готовності.
Цибулю очистити і дрібно порізати кубиками.
Шампіньйони помити, обсушити і так само дрібно нарізати кубиками.
Готовий теплу картоплю очистити і розім'яти товкачиком, додати 1 яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Розігріти 2 столові ложки рослинної олії і обсмажити гриби з цибулею до рум'яного кольору 15-20 хвилин на середньому вогні.
Додати в гриби сіль та перець за смаком, готову начинку остудити.
З картоплі сформувати корж.
У центр викласти 1-2 чайні ложки начинки.
Потім картопляний корж щільно загорнути, надаючи йому форму довгастої котлети.
Так підготувати всі зрази для обсмажування.
Потім можна приготувати сметанний соус, з'єднати сметану, дрібно порізаний кріп і видавлений через прес часник.
Розігріти в сковороді 3-4 столові ложки рослинної олії. Збити виделкою яйце і підготувати панірувальні сухарі.
Вмочити зрази в яйце, потім в сухарі і обсмажити на середньому вогні з двох сторін до рум'яного кольору близько 1 хвилини.
Подавати картопляні зрази гарячими зі сметанним соусом.
Джерело: