Відкрити категорії

Дріжджові булочки


Дріжджові булочки

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 500 г;
молоко - 200 мл;
свіжі дріжджі - 50 г;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 5 ст. л.;
жовтки великих яєць - 2 шт.;
сіль - дрібка.

Це самий універсальний рецепт солодких дріжджових булочок. Вони пухнасті, молочні і прості в приготуванні. Їх можна їсти на сніданок, вечерю. Ви можете брати їх в школу або на роботу.

Підготовка.
Заздалегідь дістаньте яйця з холодильника. Злегка нагрійте молоко і розтопіть масло в каструлі на малій потужності або в мікрохвильовій печі і дайте йому охолонути. Ви можете замінити свіжі дріжджі 2 пакетиками сухих дріжджів, всього 14 г сухих дріжджів.

Процес приготування дріжджових булочок.

  1. У велику миску всипте 2 пакетика сухих дріжджів або 50 г свіжих дріжджів (в залежності від того, які дріжджі ви використовуєте). Також додайте 5 ст. л. цукру і 4 ст. л. пшеничного борошна, які ви берете з 500 г.
    Замішуємо тісто для булочок - крок 1
  2. Також в миску влийте 200 мл молока. Температура молока не повинна перевищувати 30 градусів. Ложкою змішайте всі інгредієнти, щоб утворилася однорідна маса.
    Замішуємо тісто для булочок - крок 2
  3. Накрийте миску з закваскою і поставте в тепле місце на 15 хвилин. Тісто має розростися, загуснути і сильно спінитися (при необхідності почекати ще 10 хвилин). Також можна відразу поставити миску в злегка розігріту духовку - температура не повинна перевищувати 35 градусів. Цей спосіб особливо ефективний взимку, коли в будинку вже не так тепло.
    Замішуємо тісто для булочок - крок 3
  4. В миску додайте борошно, яке залишилося (не рахуючи 4 ст. л.), розтоплене і охолоджене вершкове масло, щіпку солі і 2 яєчні жовтки.
    Замішуємо тісто для булочок - крок 4
  5. Ретельно перемішайте тісто і приступайте до замішування. Спочатку замішуємо дріжджове тісто руками, а потім його відправляємо під міксер з гачками для дріжджового тіста. Місити тісто до 10 хвилин. Чим довше, тим краще. В кінці воно повинно перетворитися в гнучку масу.
    Замішуємо тісто для булочок - крок 5
  6. Накрийте тісто тканиною і залиште підніматися на 1 годину. Найкраще ставити в злегка розігріту духовку - температура не повинна бути вище 35 градусів. Через годину тісто має піднятися в 3 рази.
    Замішуємо тісто для булочок - крок 6
  7. Викласти тісто на чисту поверхню і розділити на 12 рівних частин. Тісто має важити близько 1000 г, тому одна булочка буде приблизно 83 г.

    Тісто не повинно прилипати, тому присипати його борошном не потрібно. Сформуйте кожен шматок в кулю. Викладіть булочки на деко, застелене папером для випічки. Викладайте булочки на достатній відстані, вони будуть ще розростатися.
    Викладаємо сформовані булочки на деко
  8. Змастити їх збитим яйцем. Також можна додати в збите яйце трохи тростинного або ванільного цукру.
    Змастити булочки збитим яйцем
  9. Деко з підготовленими до випічки дріжджовими булочками можна відразу ставити в розігріту до 180 градусів духовку. Виберіть середню полицю в духовці і встановіть режим нагріву вгору-вниз. Випікайте булочки приблизно 20 хвилини. Дріжджові булочки можна вийняти з духовки відразу після випічки.
    Готові дріжджові булочки - фото 1
  10. Після запікання їх можна їсти без будь-яких добавок. Однак ви можете посипати їх цукровою пудрою, полити шоколадом або глазур'ю, тому що вони не дуже солодкі.
    Готові дріжджові булочки - фото 2
  11. Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 2 години
Кухня: Українська
Опис: Дріжджові булочки - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 262 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 155)
Ключові слова: Сніданок / Солодка випічка

Дріжджові булочки
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com