Відкрити категорії

Пишні оладки на дріжджах


Пишні оладки на дріжджах

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 230 г;
молоко - 200 мл;
25 г свіжих або 7 г швидкорозчинних дріжджів;
цукор - близько 15 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
дрібка солі;
для смаження: топлене масло або кокосове масло;
для подачі: цукрова пудра, сироп, фрукти або варення.

Готуємо ароматні і дуже смачні дріжджові оладки. Вони виходять неймовірно пухнастими і ніжними. Такі оладки дріжджового тіста можна брати з собою в поїздку, в ланч-бокс на роботу або в школу.

Процес приготування дріжджових оладок.

  1. Покладіть дріжджі в миску. Додати кілька столових ложок теплого молока. Важливо, щоб молоко було теплим, а не гарячим. Додайте 1 ст. л. цукру і 2 ст. л. борошна. Добре перемішайте інгредієнти і розімніть дріжджі. Накрийте миску тканиною і відкладіть в тепле і місце на 20 хвилин. Можна поставити миску в злегка розігріту духовку (розігріти максимум до 40 градусів і вимкнути духовку).
    Замішуємо тісто на оладки - фото 1
  2. Потім у готову закваску додати 2 яєчні жовтки, молоко, що залишилося, решту борошна і дрібку солі. Добре перемішайте всі інгредієнти і місити приблизно 2-3 хвилини. Ви можете приготувати тісто вручну або за допомогою міксера. Накрийте миску з тістом бавовняною тканиною і дайте йому піднятися в теплому місці 20 хвилин. При необхідності збільште час вистоювання до 40 хвилин.

    Порада: щоб тісто вийшло більш пухким, зволоженим і маслянистим, я рекомендую додати в нього 40 г м'якого вершкового масла. Оладки з дріжджового тіста не дуже солодкі, тому ви можете легко посипати тісто домашнім ванільним цукром Також підійдуть есенція і ванільна паста.
    Замішуємо тісто на оладки - фото 2
  3. На фото нижче тісто, яке вже піднялося і готове для смаження дріжджових оладок.
    Замішуємо тісто на оладки - фото 3
  4. Розігрійте велику сковороду. Додайте трохи кокосового масла або іншого високоякісного масла, або топленого масла. Викладіть ложкою тісто розміром з середній волоський горіх. Оладки можуть бути товщиною до 2 см. Тісто буде досить липким і може бути густим (густота тіста залежить від використовуваного борошна і навіть від розміру жовтків).

    Після викладання на сковороду не чіпайте оладки, поки їх не треба буде перекидати на іншу сторону. Смажити на малій потужності конфорки 2-3 хвилини з обох боків до золотистого кольору. Оладки на сковороді ще підростуть.
  5. Готові дріжджові оладки виходять не дуже солодкими, тому перед подачею їх варто присипати цукровою пудрою. Також вони будуть відмінно поєднуватися з фруктами і домашнім варенням.
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Пишні оладки на дріжджах - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 67 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 152)
Ключові слова: Сніданок / Млинці/Оладки

Пишні оладки на дріжджах
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com