Відкрити категорії

Як приготувати шакшуку


Як приготувати шакшуку

Інгредієнти:

помідори - 500 г;
великі яйця - 3 шт.;
оливкова олія - 2 ст. л.;
невелика цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
спеції: 1/3 ч. л. солодкого перцю; пучок каєнського перцю, мускатного горіха і кмину; свіжий коріандр і часник.

Шакшука - одна з найсмачніших ідей для здорового сніданку. Рецепт дуже простий, а шакшука дуже смачна і поживна. Це найкраще поєднання яєць і помідорів.

Процес приготування шакшуки.

  1. Почнемо з помідорів. Для шакшуки вибирайте м'ясисті, стиглі і ароматні помідори. На 3 порції знадобиться десь 500 г свіжих помідорів. Вимийте їх під проточною холодною водою і очистіть від шкірки. Ви також можете ошпарити окропом помідори і видалити шкірку пальцями. Також виріжте тверді частини у стебла і досить дрібно наріжте. Перекладіть подрібнені помідори у миску. Через кілька хвилин на дні збереться зайвий сік. Перелийте в окрему склянку або вилийте.
    Підготувати овочі для шакшуки
  2. Очистіть і дрібно наріжте невелику цибулину. Розігрійте сковороду середнього розміру з товстим дном. Вилийте на сковороду 2 ст. л. оливкової олії. Викласти цибулю на сковороду і смажити на середньому вогні до золотистого кольору.

    Очистіть 2 зубчики часнику і відіжміть через прес, потім додайте в сковороду з обсмаженою цибулею. Уменшіть потужність конфорки до мінімуму і смажте цибулю і часник не довше 5 хвилин. Після закінчення цього часу також додайте в сковороду помідори і спеції. Все перемішати і смажити 5 хвилин, поки помідори не стануть м'якими.
    Обсмажити цибулю, часник, поідори і спеції
  3. Зверху вбити 3 яйця. Уменшіть потужність конфорки і накрийте сковороду кришкою. Зазвичай смажити потрібно не більше 5 хвилин. Після закінчення цього часу все злегка посоліть і посипте подрібненим часником і свіжим коріандром або петрушкою. Сюди ж підходе і листя базиліка. Розділіть шакшуку на порції і відразу подавайте.
  4. Подавайте шакшуку зі свіжим хлібом або грінками. Смачного.
Час приготування: 25 хвилин
Час на підготовку: 5 хвилин
Кухня: Турецька
Опис: Як приготувати шакшуку - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 222 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 44)
Ключові слова: Сніданок

Як приготувати шакшуку


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com